LABIN

Od Starog grada prema groblju do naselja Presika. Predstavljena pješačka Staza svete Magdalene

  Staza će biti obilježena i stepeništem s rukohvatima kako bi se premostila visinska razlika, a uredit će se i predivni vidikovac s klupicama s kojeg puca pogled na Učku, Rabac i Kvarner

| Autor: Branko Biočić
Sudionici na pješačkoj stazi sv. Magdalene

Sudionici na pješačkoj stazi sv. Magdalene


U povodu nastavka projekta, odnosno izrade glavnog projekta pješačke staze Sv. Magdalene u Starom gradu Labinu u subotu su se, na inicijativu Nikole Šumberca, mještanina Presike, okupili mještani i predstavnici Grada Labina na čelu s gradonačelnikom Valterom Glavičićem kako bi predstavili projekt izrade ove zanimljive pješačke staze.

Naime, na inicijativu Šumberca, Grad Labin pokrenuo je ovaj projekt koji je sada dobio i svoju tehničku podlogu, a koji će u svojoj konačnoj fazi realizacije donijeti Labinu novu pješačku komunikaciju koja spaja glavnu cestu iz Starog grada prema groblju s naseljem Presika. Staza će biti obilježena i stepeništem s rukohvatima kako bi se premostila visinska razlika, a uredit će se i predivni vidikovac s klupicama s kojeg puca pogled na Učku, Rabac i Kvarner.

Uz sumještane i gradonačelnika Glavičića na predstavljanju projekta svoju podršku su dali i Donald Blašković, direktor trgovačkog društva "1. maj" d.o.o. Labin, direktorica TZ-a Grada Labina Astrid Glavičić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Labina Danijel Žužić te gradska vijećnica i pjesnikinja Bruna Gobo, a sve pod moderiranjem Morin Hukić.

Svi su jednoglasno pohvalili veliki entuzijazam Nikole Šumberca koji je od samog početka inicijator i začetnik ovog projekta koji će sigurno u svojoj konačnici ne samo uljepšati vizuru, već i donijeti novu turistički zanimljivu lokaciju gradu.

Gradonačelnik Glavičić istaknuo je kako će prva faza realizacije krenuti dogodine, a procijenjena vrijednost radova iznosi oko 160 tisuća kuna. Za sam kraj lijepog druženja, Bruna Gobo i Nikola Šumberac pročitali su nekoliko stihova svoje poezije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater