zajednički projekti Hrvatskih cesta i Grada Labina

Uz cestu Labin - Raša izgradit će se DVOTRAČNA BICIKLISTIČKA STAZA

| Autor: Branko BIOČIĆ

Biciklistička staza predviđa se jer državnom cestom DC66 prolazi dio definiranog biciklističkog pravca EuroVelo 8 – Mediteranska ruta, od Mosta Raše do Labina, u duljini od devet kilometara

 

 Zajednički projekti Hrvatskih cesta i Grada Labina, kao i budući planovi bili su tema sastanka održanog u prostorijama labinske gradske uprave kojem su prisustvovali gradonačelnik Valter Glavičić, pročelnica upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anamarija Lukšić, voditeljica odsjeka za prostorno uređenje i izdavanje akata za gradnju Renata Zulijani te predstavnici Hrvatskih cesta i tvrtke Rijekaprojekt.

Predstavnik Hrvatskih cesta Narcizo Dalsaso, glavni inženjer odjela za tehničke poslove sektora za održavanje i promet poslovne jedinice Rijeka Hrvatskih cesta, predstavio je idejno rješenje rekonstrukcije državne ceste DC66 dionice od Raše do Labina u dužini od 3,2 kilometra, uz koju se projektira i dvotračna biciklistička staza. Iduće godine u planu je dovršetak glavnog projekta.

Biciklistička staza predviđa se jer državnom cestom DC66 prolazi dio definiranog biciklističkog pravca EuroVelo 8 – Mediteranska ruta, od Mosta Raše do Labina, u duljini od devet kilometara. Mediteranska ruta je jedna od ruta s najvećim turističkim potencijalom i predstavlja veliki značaj cikloturističkom razvoju priobalnih destinacija. Istodobno, prezentirano je idejno rješenje dijela buduće obilaznice Starog Labina od trgovačkog centra Lidl do Tonci s priključcima na Rudarsku ulicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater