MEDULIN

OD IDUĆE NASTAVNE GODINE UČENICI U DOGRAĐENOJ OSNOVNOJ ŠKOLI DR. MATE DEMARINA: Općina Medulin diže kredit od 30 milijuna kuna za dogradnju škole


Dokumentacija je u pripremi, natječaj za izvođača radova objavit će se idući mjesec, a početak gradnje očekuje se krajem godine

Općina Medulin zadužit će za 30 milijuna kuna potrebnih za dogradnju Osnovne škole dr. Mate Demarina i izgradnju sportske dvorane. Odluka o podizanju kredita uz rok otplate od 15 godina i fiksnu kamatnu stopu od 1,3 posto u najpovoljnijoj Erste banci potvrđena je na preksinoćnoj sjednici Općinskog vijeća. Potom će se zatražiti suglasnost Vlade, sklopiti ugovor o zaduženju te krenuti s realizacijom investicije. Prema najavi načelnika Gorana Buića, dokumentacija je u pripremi, natječaj za odabir izvođača bit će objavljen idućeg mjeseca, a početak gradnje očekuje se krajem godine.

Gradnja će trajati 10 mjeseci

- Očekujemo velik interes s obzirom na dobar tajming jer su građevinari koji su orijentirani na turistički sektor dovršili investicije, pa se nadamo velikom interesu i dobrim ponudama. Cilj je izgraditi školu u roku od 10 mjeseci kako bi bila spremna za iduću školsku godinu. Dogradit će se zgrada na tri etaže, na svakoj će biti četiri učionice, dok će u dvodijelnoj sportskoj dvorani biti šest svlačionica. Izgradit ćemo i manju, dodatnu dvoranu koja odgovara pedagoškim standardima, rekao je Buić.

Vijećnici su dali suglasnost za izgradnju i opremanje dječjeg vrtića i jaslica u Pomeru, što je potrebno da bi se projekt vrijedan sedam milijuna kuna prijavio na natječaj u sklopu Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020., mjera 07 - Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima. Općina kani 80 posto sredstava potrebnih za izgradnju vrtića dobaviti iz europskih fondova, a 20 posto će dobaviti putem kredita. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom