dvodnevna zabava

FOTO / DVD Buje obilježio Dan vatrogasaca 

| Autor: Zvonimir Guzić


Povodom Sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca, koji se slavi 4. svibnja, DVD Buje već dugi niz godina priređuje Vatrogasnu zabavu. I ove godine bio je organiziran bogat dvodnevni program čija je kulminacija bio subotnji svečani mimohod ulicama grada Buja na kojem je sudjelovalo stotinjak vatrogasaca iz mnogih istarskih vatrogasnih društava i javnih vatrogasnih postrojbi, te gostiju iz drugih krajeva Hrvatske poput DVD-a Sveti Petar Čvrstec pored Križevaca.

Po prvi put u posjet bujskim vatrogascima došle su i kolege iz Bleiburga u Austriji, a međunarodni štih cijeloj manifestaciji dali su i vatrogasci iz slovenskih PGD-a Izola, Koper, Piran i Korte. Mimohod je krenuo postrojavanjem ispred gradske palače, a svojim nastupom predvodila ga je limena glazba Zajednice Talijana Buje.

Podršku vatrogascima, koji su se također priključili mimohodu, dali su i članovi lovačkog društva "Fazan" iz Buja. Točno u podne gradske sirene su svojim zvukom odale počast svim vatrogascima i njihovom zahtjevnom zanimanju, a svi sudionici povorke koja je u to vrijeme došla pred crkvu Majke Milosrđa u bujskoj starogradskoj jezgri su otišli na misu posvećenu svome zaštitniku.

Nakon bogoslužja upriličena je povorka vatrogasnih vozila koja je uz zvukove sirena i svjetlosnim rotacijama, prošla središnjim gradskim ulicama i pozdravila sve građane Buja.

Subotnji večernji zabavni program predvode klapa Kampanel, Replay band i Trubački orkestar Dejković.

Prvog dana manifestacija je bila otvorena vatrogasnim igrama za djecu, a večernju zabavu predvodila je klapa Sv. Florijan i Night Express band.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of