MEDULIN: ZA GRADNJU KOMUNALNE INFRASTRUKTURE OPĆINA MEDULIN 114 MILIJUNA KUNA

Osnovna škola u Medulinu se proširuje i dobiva sportsku dvoranu


U ovogodišnjem proračunu Općina Medulin predvidjela je čak 113,6 milijuna kuna za izgradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Najveći dio tog iznosa, 39,2 milijuna, odnosi se na gradnju i uređenje objekata, među kojima se ističe proširenje Osnovne škole dr. Mate Demarina, što je projekt procijenjen na 30,4 milijuna kuna.

Prema riječima medulinskog načelnika Gorana Buića, škola će, uz ostalo, dobiti dvodijelnu sportsku dvoranu u skladu s pedagoškim standardima. Izgradnja vrtića u Pomeru procjenjuje se na 7,3 milijuna kuna, a u planu je i adaptacija predškolskih ustanova u Vinkuranu i Premanturi.

Sanacija kamenoloma Cave romane

U programu izgradnje komunalne infrastrukture velik je iznos (38,6 milijuna kuna) predviđen za projekte koji se financiraju sredstvima fondova i ministarstava. Najznačajniji i najobimniji je svakako "Arheološki park Vižula" za koji je u ovoj godini predviđeno 17,3 milijuna kuna. Projekt je startao lanjske jeseni, traje dvije godine, a trenutno se provodi natječaj za odabir izvođača koji će obaviti iskope na poluotoku. Drugi značajan projekt je sanacija kamenoloma Cave romane koja će koštati 11,8 milijuna kuna, od čega se 8,9 milijuna kuna namjerava namaknuti iz europskih fondova, a ostatak zaduživanjem. Europskim sredstvima namjerava se realizirati i projekt uređenja Turnja u Premanturi, što se procjenjuje na 5,2 milijuna kuna.

U proračun je uvršteno više od 30 prometnica u koje će se, zajedno s parkiralištima, uložiti 11,5 milijuna kuna, dok će se još 6,7 milijuna usmjeriti u uređenje naselja, odnosno šetnica, nogostupa, lukobrana, kao i biciklističkih staza Medulin - Pula i Premantura - Kamik. U izgradnju fekalne kanalizacije ulaže se 4,3, a u oborinsku odvodnju 1,3 milijuna kuna, dok će izgradnja javne rasvjete stajati 2,7 milijuna kuna. Uredit će se i plaže u Vinkuranu, Pomeru, Pješčanoj Uvali, Medulinu i Banjolama, što će koštati nešto manje od milijun kuna. Programom je obuhvaćen i projekt "Orka" vrijedan 1,6 milijuna kuna, potom uređenje medulinske Lože (977 tisuća kuna) i Lokve (56,4 tisuće). Jedan od kapitalnih projekata je i Park povijesti Banjole procijenjen na 162 tisuće kuna, dok će s u podmorsku stazu na Šćuzi usmjeriti 155,3 tisuće kuna. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini