festival cvijeća

FOTOGALERIJA / Sajam cvijeća u Labinu uz radionice, gastro kutak i zabavu

| Autor: Branko BIOČIĆ


Komunalno poduzeće 1. Maj i ovoga je proljeća organiziralo na trgu u naselju Kature sajam cvijeća nazvan Festival cvijeća. Izlagači su mnogobrojnim posjetiteljima koji su došli s raznih strana nudili prodaju raznoga cvijeća, sadnica, poljoprivrednih proizvoda i umjetničkih rukotvorina inspiriranih cvijećem.

Nakon nastupa mažoretkinja i pomlatka RKUD "Rudar" krenula je već od devet sati prodaja cvijeća i sadnica ali i umjetnost na temu glicinije na 15 mikrolokacija. Riječ je o slikanju na platnu i terakoti te aranžiranju cvijeća. Organizirana je i bogata humanitarna lutrija u suradnji s Udrugom žena "Mendula" a sav prihod namijenjen je uređenju okoliša centralnog dječjeg vrtića u Labinu.

Za glazbeni dio pobrinuli su grupa Techno Vikings i DJ Haris. Gastro kutak bio je također atraktivan uz istarsku maneštru, štrudel koji su nudele domaćice Mendule, pizze iz krušne peći, sladoled, palačinke, fritule i domaće craft pivo Labone. U sklopu Festivala promovirana je i inicijativa "Za Labin bez plastike" što znači da se ponovo koriste alternativne ambalaže i naglašeno ekološki štih.

Organizator je pozvao građane da sajam posjete s vlastitim ekološkim vrećicama, platnenim i od jute i tako pridonesu podizanju ekološke svijesti. Prodavači su koristili kompostabilne vrećice, a Labona Craft Brewery višekratne čaše koje su se dobivale uz kauciju. Sva gastro ponuda bila je upakirana u ekološku ambalažu od papira i kartona.

Svi koji su došli sa svojom višekratnom torbom za kupovinu dobili su sadnicu kao simboličnu nagradu za zajednički trud, a i osvježili se svježe spremljenom limunadom aktivista "Labin bez plastike" na čelu sa Alanom Šišinačkim.

Ova promocija u sklopu eventa naslanja se na inicijativu "Za Labin bez plastike", a organiziraju je udruga PET Plus i trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. u suradnji s Gradom Labinom i uz podršku Turističke zajednice Grada Labina. Kreativna akademija Labin sa svojim gošćama iz Pazina i Novigrada inspirirana cvijećem na posebnom je mjestu stvarala svoja mala umjetnička djela.

Uz sve to održana je demonstraciju robotske kosilice, mogle su se kupiti knjige udruge "Krilo Labina", informirati se o proizvodnji meda uz pčelarsku udrugu "Labin" te vidjeti kako se ispravno kompostira i odvaja otpad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini