ROVINJ

Naselje Gripole bez septičkih jama

Novi asfalt na Gripolama (N. O. R.)

Novi asfalt na Gripolama (N. O. R.)


Do konca mjeseca naselje Gripole bit će pod novim asfaltom, a tada kreću i završni radovi na hortikulturnom uređenju zelenih površina i postavljanju bankina. Tim će radovima biti zgotovljeno postavljanje cijevi za fekalnu odvodnju u dužini od 1.160 metara kojim su zamijenjene septičke jame.

Podsjećamo, Gripole su samo jedna od nekoliko otvorenih dionica na kojem gradska Odvodnja gradi novu kanalizaciju i kojom do konca godine Rovinj postaje grad s gotovo stopostotnom prekrivenošću kanalizacijskom mrežom.

Inače, čitav projekt rovinjske Odvodnje težak je 280 milijuna kuna, od kojih čak 72 posto sufinancira Europska unija, dok u preostalom dijelu participiraju u jednakim udjelima Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša i rovinjska tvrtka Odvodnja. Do konca 2019. godine izgraditi će se i u funkciju staviti novi uređaj za pročišćavanje svih gradskih otpadnih voda, 24 kilometra kolektora, 700 priključaka i sedam crpnih stanica te sanirati 3,56 kilometra oštećenih obalnih i kopnenih kolektora. (N. O. R.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater