OSIGURANO VIŠE OD DVA MILIJUNA KUNA

ROVINJ: Do veljače iduće godine kanalizacija stiže i u Monte Pozzo

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Nakon što budu dovršeni radovi u naselju Monte Pozzo, grad Rovinj imat će stopostotnu priključenost na kanalizaciju, kazao je direktor rovinjske Odvodnje Ognjen Pulić

U rovinjskom naselju Monte Pozzo izvode se radovi na sustavu javne odvodnje vrijedni 2.047.000 kuna. Uz Hrvatske vode koje u troškovima participiraju s 500 tisuća kuna, investiciju financira rovinjska Odvodnja.

- Nakon što budu dovršeni radovi u naselju Monte Pozzo, grad Rovinj imat će stopostotnu priključenost na kanalizaciju. Rok za priključenje posljednjeg naselja s četrdesetak obiteljskih kuća je veljača 2020., do kada bi trebalo biti ugrađeno 1.246 metara kanalizacijskih cijevi. Do danas je iskopano 400 metara, doznajemo od direktora Odvodnje Ognjena Pulića.

Prema njegovim riječima, veliki projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području anglomeracije Rovinj privodi se kraju. Riječ je o projektu od državnog značaja vrijednom 223 milijuna kuna, za koji je Rovinj na temelju natječaja uspio osigurati160 milijuna bespovratnih kuna iz EU-a fondova.

- Nakon turističke sezone nastavili smo s radovima na 1.700 metara dodatnih kanalizacijskih ogranaka u Rovinjskom Selu, i to onih koji nisu bili ugovoreni na početku projekta zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. I tih posljednjih 350 metara, koji će biti zgotovljeni do kraja godine, dio je jedinstvenog sustava, kazao je Pulić.

Govoreći o trenutnoj situaciji u naseljima Borik, Valsavije i Bolničko naselje u Rovinju, naglasio je da se provode ispitivanja i probna puštanja u rad vakumske kanalizacije.

- Slijedi tehnički pregled za uporabnu dozvolu nakon čega će ova gradska naselja već od sljedeće godine biti priključena na sustav, kaže direktor Odvodnje. Pojasnio je i razlog kašnjenja izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Kuvima koji je trebao biti gotov do kraja ove godine.

- Žalba jednog od ponuditelja koja je prošlog tjedna odbijena kao neosnovana, probila je planirane rokove. Raspisan je novi natječaj koji će biti otvoren do 2. prosinca. Potom slijedi standardna procedura i ugovaranje radova vrijednih oko 120 milijuna kuna. Novi uređaj za pročišćavanje svih otpadnih voda na Kuvima trebao bi biti u funkciji tijekom 2021. godine, najavio je Pulić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum