ROVINJ

"ODVODNJA" PRISUTNA NA TRI LOKACIJE: Rovinj će imati stopostotnu priključenost na kanalizaciju

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Jučer su započeli radovi sanacije fekalne kanalizacije u Mazzinijevoj ulici koje, u sklopu redovitog održavanja, izvode djelatnici rovinjske "Odvodnje". Osim što će se zamijeniti dotrajala podzemna infrastruktura, ova će starogradska ulica, i to u dužini od stotinjak metara, dobiti nove priključke, kao i kameno opločenje.

Po riječima Ognjena Pulića, direktora rovinjske "Odvodnje", radovi u Mazzinijevoj ulici, koji su i obimni i zahtjevni, trebali bi se okončati do uskrsnih blagdana. Uz Mazzinijevu, isto gradsko poduzeće prisutno je i u Ulici Montalbano, u kojoj se trenutno otklanjaju kvarovi nastali uslijed propuštanja fekalne kanalizacije.

Ipak, najzahtjevniji i najskuplji radovi izvode se u naselju Monte Pozzo koje bi, kao posljednje u gradu, trebalo dobiti sređenu komunalnu infrastrukturu, a Rovinj stopostotnu priključenost na kanalizaciju.

- Radove na sustavu javne odvodnje, vrijedne više od dva milijuna kuna, izvode djelatnici Gajana cop-a dok su sredstva viša od 1,5 milijuna kuna, osigurana iz "Odvodnje", odnosno preostalih 500 tisuća iz Hrvatskih voda, kaže nam direktor Pulić i dodaje tehničke podatke prema kojima će biti izgrađeno 1.246 metara kanalizacijskih cijevi na koje će potom priključenje dobiti četrdesetak obiteljskih kuća.

Rok izgradnje kanalizacije u naselju Monte Pozzo je konac veljače.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater