započinje već sutra

Proslava 1. svibnja u Rovinju: Besplatan razgled grada s vodičem, koncert, igre, slobodno penjanje...

| Autor: Annamaria Vidović
(Foto: Grad Rovinj)

(Foto: Grad Rovinj)


Grad Rovinj, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rovinja, priprema bogat program za Međunarodnog praznika rada, koji se tradicionalno obilježava 1. svibnja. Prvi program na rasporedu, koji uključuje razgled kulturno-povijesni znamenitosti Rovinja, održava se u utorak, 30. travnja.

Besplatan razgled grada s vodičem

Polazak, s lokalnim vodičem, predviđen je u 10 sati ispred Turističke zajednice Grada Rovinja, na adresi Trg na mostu 2. Predviđena je dvosatna šetnja starogradskim ulicama uz kraću stanku na najinteresantnijim punktovima: Garibaldijeva ulica, obiteljska obućarska radionica u ulici Zdenac, Bregovita ulica, vidikovac, Crkva sv. Eufemije uz razgled crkve, Ulica Grisia, Porečka ulica, Ulica Garzotto, Veli trg, Vrata pod zidom, gradska luka, Trg maršala Tita, kod gradskog sata i u Ekomuzeju batana.

Tijekom razgleda, u starogradskoj ulici Casale, sudionike će dočekati glazbenici koji će izvoditi stare tradicijske rovinjske napjeve bitinade i arie da nuoto.

Za kraj je predviđen posjet kušaonici Agrorovinja, gdje se održava radionica pripreme istarske supe, koju će potom i degustirati.

Sudjelovanje je besplatno, uz obaveznu prijavu najkasnije do sat vremena prije početka obilaska na e-mail: info@rovinj-tourism.hr. Prilikom prijave potrebno je navesti željeni jezik vođenja - hrvatski, talijanski, engleski i njemački. 

Prvomajski mimohod

U srijedu, 1. svibnja, u jutarnjim satima, gradskim ulicama, Limena glazba Rovinj održat će tradicionalni prvomajski mimohod.

Nešto kasnije, od 12 sati na livadi u park-šumi Zlatni rt, održat će se tradicionalno druženje povodom praznika rada, uz prigodnu gastronomsku ponudu, mnoštvo igara i dobre zabave.

Za glazbeni program zaduženi su Gig Savers, Duo On Line, Monvi i BIP.

Od 10 do 12 sati, u rovinjskoj Park-šumi Zlatni rt, održat će se penjački događaj u organizaciji SPK Muntravo na kojem svatko, potpuno sigurno, može isprobati sportsko penjanje na prirodnoj stijeni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater