investicije

U Fažani se grade novi nogometni i sportski centar. Donosimo detalje ovih ambicioznih projekata

| Autor: Mihael Stojanović
(Snimio Mihael Stojanović)

(Snimio Mihael Stojanović)


Na fažanskoj livadi, smještenoj između kampa Bi Village i trgovačkog centra Plodine, tvrtka Gajana Kop izvodi radove; na livadi možemo vidjeti bagere i kamione te radnike koji grade - novi nogometni centar. Gajana Kop istaknula se kao najpovoljniji izvođač za izgradnju nogometnog centra s ponudom od 1,5 milijuna eura, uključujući PDV. Općina Fažana je promptno reagirala na naš upit i dala nam informacije o projektima.

Nogometni i sportski centar

Nogometni centar Fažana planiran je u tri faze: prva faza obuhvaća glavno igralište s rasvjetom, parkiralištem i ogradom, druga faza uključuje svlačionice i tribine za gledatelje, dok se u zadnjoj fazi planira izgradnja pomoćnog igrališta, s umjetnom travom. Centar je u fazi je izgradnje, a izvođač je Gajana Kop-om, s ukupnom vrijednosti od 1.533.656,12 eura s PDV-om.

Cilj projekta je završiti radove do kraja godine, što će donijeti brojne benefite lokalnoj zajednici, uključujući poboljšane uvjete za sportski klub, produljenje sportske sezone te poticanje zimskog turizma. Ovo ambiciozno postrojenje pretvorit će livadu u nogometni centar Fažane. Trenutno nogometno igralište prenamijenit će se tako da će nuditi usluge poput parkinga, ambulante, apoteke, zubotehničke ambulante, frizerskog salona te drugih potencijalnih dionika.

(Snimio Mihael Stojanović)(Snimio Mihael Stojanović)

Također, doznajemo kako se planira i izgradnja Sportskog centra Fažana na lokaciji neposredno od škole i vrtića. Projekt uključuje vanjska sportska igrališta za odbojku i košarku, te rekonstrukciju postojećeg igrališta za rukomet i mali nogomet, pristupne staze i antistresne gumene podloge na igralištima. Ugovor za radove potpisan je s tvrtkom Edel Sport d.o.o, vrijednosti 139.999,55 eura s PDV-om. Za fažanski skejt park, pak, u tijeku je izrada projekta.

Planira se proširenje kolnika, prometnice Ceste 2 širine 5,50 metara uz dodatak jednostranog nogostupa širine 1,50 metara, površine 1072 m2, a radovi uključuju oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu, elektroenergetske i vodovodne instalacije. Vrijednost projekta je 248.895,95 eura s PDV-om, s izvođačem Cesta d.o.o..

(Snimio Mihael Stojanović)Idejno rješenje Sportskog centra

Kolnik prometnice San Pellegrino bit će proširen na 7 metara, s dva dvostrana nogostupa širine 1,5 metara, površine 4940 m2, dužine 494 metara. Vrijednost investicije je 615.000,00 eura. Projekt je predan na građevinsku dozvolu i obuhvaća implementaciju oborinske odvodnje, javne rasvjete, elektroenergetskih instalacija, vodovoda i sanitarnih odvoda.

Značaj zimskog turizma

Razvoj sportske infrastrukture za zimske aktivnosti, kao što su sportski tereni ili fitness centri, može potaknuti investicije i stvoriti nova radna mjesta. Produljenje turističke sezone omogućuje veću iskoristivost smještajnih kapaciteta i lokalnih uslužnih djelatnosti, a to pridonosi jačanju lokalne ekonomije. Razvoj zimskog turizma uz more predstavlja priliku za raznolikost turističke ponude priobalnog mjesta, poboljšanje gospodarske održivosti i poticanje razvoja destinacije. Fažana kao visoko turistificirano mjesto sigurno bi imala koristi jer bi se smanjila sezonalnost, a k tome, zimski turizam ojačao bi lokalnu ekonomiju, nadaju se u Općini.

Sportski centar

Sportski centar Fažana bio bi na lokaciji neposredno od škole i vrtića. Projekt uključuje vanjska sportska igrališta za odbojku i košarku, te rekonstrukciju postojećeg igrališta za rukomet i mali nogomet, pristupne staze i antistresne gumenje podloge na igralištima. Ugovor za radove potpisan je s tvrtkom Edel Sport d.o.o, vrijednosti 139.999,55 eura s PDV-om. Za fažanski skejt park, pak, u tijeku je izrada projekta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of