IZA ENDURO UTRKE KOJA JE PODIGLA MNOGO PRAŠINE OSTAO JE GORAK OKUS ORGANIZATORA

Kiršić: Lovci su nam skidali trake i na poligon dovezli otpad


- U ovom, kao i u svim prethodnim obraćanjima javnosti, nastupam u osobno i u ime Moto kluba Enduro Istra Team iz Labina. Sve druge grupe ili pojedinci koje provode enduro aktivnosti nemaju nikakve veza s našim klubom, rekao je Alen Kiršić, predsjednik Moto kluba Enduro Istra team iz Labina koja je prošlog vikenda organizirala enduro utrku u Svetom Martinu u općini Sveta Nedelja i Raši.

Iako su svoj glas protiv enduro utrke digli lovačka društva, gljivari i planinari, a Grad Labin i općine Raša i Sveta Nedelja čak izdale zajedničko priopćenje u kojem su ustvrdili da nisu izdali nikakvu suglasnost za održavanje utrke ona je ipak održana. Sudjelovalo je 150 vozača iz Hrvatske, Italije, Češke, Austrije, Njemačke i Slovačke. No kod Kiršića je i nakon utrke ostao gorak okus, nezadovoljstvo i gorčina.

Posjedujemo sve potrebne suglasnosti

- Nakon što smo održali našu moto utrku, koja je i ove godine s više strana prikazivana u izuzetno negativnom kontekstu, još jednom napominjemo da posjedujemo sve suglasnosti i ugovore potrebne za organizaciju ovakve manifestacije, i sva dokumentacija je dostavljena na uvid onima koji su za to mjerodavni. Međutim, očito je da i to nije bilo dovoljno ni lanjske, a ni ove godine. Sasvim je jasno, da nakon što smo uložili veliki napor da se obranimo od neistinitih tvrdnji argumentiranom javnom raspravom, pojedinci, a posebno Branko Zulijani, predsjednik lovačkog društva, opet su govorili neistine, obmanjivali javnost, i provodili druge radnje kako bi nam napakostili. Krajnji barbarizam pokazali su kada su nam skinuli sve trake za označavanje na dijelu trase utrke, a najnoviji čin je i odlaganje krupnog otpada na stazi moto poligona. Na taj način ljudi stječu dojam da smo mi neki kriminalci i divljaci, da sve radimo mimo zakona, te da su svi motori koje netko vidi između Labina i Pazina naši. Takav scenarij bio je vidljiv i lanjske godine od strane raške načelnice, a za ovogodišnji, u režiji, Branka Zulijanija, potražit ćemo zaštitu suda, i tražiti naknadu za izgubljenu dobit, koju ćemo u cijelosti donirati dječjem vrtiću ili u humanitarne svrhe, rekao je ogorčeni Kiršić.

Nije naša krivica što enduro nije reguliran

Ističe kako enduro utrka nikad nije bila zamišljena da koristi i zadovolji samo njihove potrebe već je uvijek uključivala širu zajednicu, smještaj u hotelima ili privatnom smještaju, zaradu za ugostitelje, promidžbu Labinštine i njezine kulture te mogućnost uspostave gospodarske i sportske suradnje.

- To što na naše molbe i prijedloge da se to iskoristi nitko nikada nije reagirao i što još uvijek enduro nije reguliran nije naša krivica ni krivnja Enduro Istra Teama, zaključio je Alen Kiršić. Očito enduro nesuglasicama na Labinštini nema kraja, barem ne za sada. (B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini