MEDULIN

Biciklijada na brdsko biciklističkim stazama u Vintijanu: Enduro, downhill, freeride, dirt… NA DESET BRDSKO-BICIKLISTIČKIH STAZA I TRI SKOK LINIJE

Biciklijada je okupila sedamdeset vozača iz cijele Hrvatske, ali i dva Slovenca i dva Mađara, što nas jako veseli jer je time ona prerasla u međunarodnu, Dan Pauletta, predsjednik Brdsko-biciklističkog kluba "Up & Down"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Atraktivni skokovi - Sebastian Osmanović, treći u Whip off contestu (Snimio Danijel Bartolić)

Atraktivni skokovi - Sebastian Osmanović, treći u Whip off contestu (Snimio Danijel Bartolić)


"Odlučili smo organizirati biciklijadu da promoviramo klub, da promoviramo staze u Vintijanu te da pokažemo drugim vozačima u Hrvatskoj gdje vozimo, što koristimo, kako radimo i kako se razvijamo. Biciklijada je okupila sedamdeset vozača iz cijele Hrvatske, ali i dva Slovenca i dva Mađara, što nas jako veseli jer je time ona prerasla u međunarodnu. Odaziv je odličan, posjetitelji su oduševljeni, kako stazama, tako i organizacijom, što nam je jako veliki kompliment i dodatna motivacija za daljnji rad i razvoj", istaknuo je Dan Pauletta, predsjednik Brdsko-biciklističkog kluba "Up & Down" koji je nedavno organizirao prvu biciklijadu Enduro Jam & Jump Contest na brdsko-biciklističkim stazama u Vintijanu.

Natjecanje u dvije discipline

A sve je prošlo i više nego odlično. Ovo je natjecanje obuhvatilo niz gravity MTB (mountain bike) disciplina poput: enduro, downhill, freeride, dirt i drugih, a sve u cilju popularizacije i razvoja brdskog biciklizma u Hrvatskoj, ali i promocije zdravog outdoor načina života. Sudionici su, kroz dva dana trajanja biciklijade, mogli iskušati svoje vozačke sposobnosti na deset različitih brdsko-biciklističkih staza i na tri skok linije, a prijavljeni su se vozači natjecali u dvije discipline skakanja: Whip off u subotu i Dirt Jump contest u nedjelju.

Žiri profesionalaca ocjenjivao je vještine natjecatelja, njihove skokove, stil, trikove i drugo. Za najuspješnije vozače bile su osigurane i nagrade, i to za po tri mjesta u dvije kategorije: juniore (mlađe od šesnaest godina) i seniore (starije od šesnaest godina).

Bilo je više do 70 natjecatelja iz cijele Hrvatske i inozemstva (Snimio Jan Miljković)

Bilo je više do 70 natjecatelja iz cijele Hrvatske i inozemstva (Snimio Jan Miljković)

U Whip off contest, kategoriji plus 16, prvo je mjesto osvojio Logan Šobot iz Pule, drugo mjesto Tibor Pfarrer iz Zagreba, a treće također Puljanin Sebastian Osmanović. U istoj disciplini, no u kategoriji natjecatelja mlađih od 16, prva tri mjesta zauzeli su Puljani. Prvo mjesto pripalo je Nikoli Benčiću, drugo Dionu Cossettu, a treće Lucasu Biliću. U disciplini Dirt Jump contest, kategoriji plus 16, redom su mjesta zauzeli natjecatelji Marko Karalić iz Osijeka, Željko Antić iz Zagreb te Tibor Pfarrer iz Zagreba. U kategoriji mlađih od 16 godina, prva tri mjesta osvojili su Lucas Bilić, Dion Cossetto i David Piccoli, svi iz Pule.

Svi sudionici imali su osiguran topli obrok i piće, a ovo sportsko natjecanje, ujedno i dobro druženje, pratila je i glazbena podloga za koju su bili zaduženi DJ Richo i DJ Cue surprise.

Najmlađi natjecatelj od 6 godina

Kako ističe Pauletta, biciklijada je neformalnog tipa, što znači da ju ne podržava Hrvatski biciklistički savez, već je organizirana s idejom druženja, upoznavanja i umrežavanja klubova na području cijele Hrvatske koji voze iste discipline. Najmlađi natjecatelj, kaže naš sugovornik, ima svega šest godina i došao je iz Osijeka, a ima i prijavljenih natjecatelja koji imaju i više od 40 godina.

Nagrađeni (s lijeva) Dion Cossetto, Nikola Benčić i Lucas Bilić u kategoriji mlađih od 16, disciplina Whip off contest (Snimio Jan Miljković)

Nagrađeni (s lijeva) Dion Cossetto, Nikola Benčić i Lucas Bilić u kategoriji mlađih od 16, disciplina Whip off contest (Snimio Jan Miljković)

Udruga BBK "Up & Down" osnovana je u travnju 2020. godine s ciljem promocije i razvoja brdskog biciklizma u Istri. Osnivači kluba su dugogodišnji biciklistički entuzijasti i profesionalci čija je želja popularizacija sporta i stvaranje MTB zajednice na području južne Istre. Klub danas broji više od 70 članova iz cijele Istre, ali i ostalih županija, a bavi se organizacijom treninga, biciklijada i grupnih vožnji, održavanjem biciklističkih staza, očuvanjem okoliša i edukacijom nove generacije brdskih biciklista u sklopu MTB Akademije, radionice brdskog biciklizma za djecu i početnike.

Događaj su podržali Surf & Bike Shop Istra, Općina Medulin, pivovara SUXO, Marko-Projekt Bike Shop, Istarska Pivovara, Dobran Wines, Seventee five print shop, Fabrika bire, STFU Bike i Art Music Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum