BUZETSKO GRADSKO VIJEĆE

Dodatna sredstva za projekt PODUZETNIČKOG INKUBATORA ''VERZI''


Predviđena sredstva za realizaciju projekta poduzetničkog inkubatora Verzi u razdoblju od 2017. do 2020. godine su 5,25 milijuna kuna * Obnavljamo palače, a sva djeca nemaju svoje mjesto u vrtiću, rekao je SDP-ov vijećnik Vedran Majcan uz opasku da bi neke prioritete trebalo drugačije posložiti

Dodatnih 350.000 proračunskih kuna u projekciji plana za iduću godinu osigurat će se radi ugovaranja građevinskih radova na rekonstrukciji objekta i realizaciji projekta poduzetnički inkubator ''Verzi'', izglasano je na preksinoćnjem zasjedanju Gradskog vijeća Buzeta. Od izrade projektantskog troškovnika i prijave projekta u 2016. godini do realizacije javne nabave prošlo je dosta vremena, a u međuvremenu su porasle cijene roba i radova na tržištu.

S obzirom da na prethodno objavljenu javnu nabavu nije podnesena niti jedna ponuda, poništen je, a potom i ponovljen postupak nabave pri čemu je utvrđeno da je u slučaju odabira najpovoljnije ponude, potrebno osigurati dodatna sredstva.

- Prema informacijama resornih ministarstava po tom se natječaju pojavio čitav niz projekata koji su se susreli s istim problemom, rekla je pročelnica gradskog odjela za financije i gospodarstvo Ornela Rumen. Predviđena sredstva za realizaciju projekta poduzetničkog inkubatora Verzi u razdoblju od 2017. do 2020. godine su 5,25 milijuna kuna, od toga su prihvatljivi troškovi 4,01 milijun kuna. Udio europskih strukturnih i investicijskih fondova je 3,91 milijun kuna ili 74,4 posto ukupne vrijednosti projekta, a Grada Buzeta, 1,34 milijuna ili 25,5 posto. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom