Obiteljska destilerija

Bliže se magičnoj brojci od sto zlatnih odličja: Aura briljirala na Vinistrinom ocjenjivanju

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Daša i Mišel Sirotić

Daša i Mišel Sirotić


Na ovogodišnjem izdanju Vinistre, međunarodnom ocjenjivanju vina i jakih alkoholnih pića, rakije i likeri buzetske obiteljske destilerije Aura ponovno su se istaknuli među konkurencijom.

Od tri dodijeljene platinaste medalje, destilerija Aura osvojila je čak dvije, i to za Teranino te za Medenicu. Ti su proizvodi dobili visokih 95 bodova, što su ujedno bile i najviše ocjene u kategoriji jakih alkoholnih pića.

Zlatnim medaljama okrunjeni su Fernet Amaro 78, Gin Karbun Navy Strength, Gorki pelinkovac i Biska extra.

Svečana dodjela odličja održat će se 8. svibnja u Poreču, a ljubitelji Aurinih rakija, likera i ginova moći će uživati u nagrađenim proizvodima na jubilarnom 30. izdanju Vinistre od 10. do 12. svibnja u porečkoj dvorani Žatika.

Struka i publika suglasne

Obiteljska destilerija Aura osvojenim novim medaljama bliži se magičnoj brojci od 100 zlatnih odličja dobivenih za svoje proizvode na renomiranim svjetskim natjecanjima u ocjenjivanju jakih alkoholnih pića. Trenutni broj osvojenih zlata je 92.

Potvrda je to da se i struka slaže s publikom kada je riječ o ocjeni kvalitete ovih pića pripremljenih u stoljetnom podrumu u srcu Buzeta, uvažavajući pritom tradicionalne recepture i koristeći isključivo prirodne sastojke.

Najnagrađivaniji od svih proizvoda je upravo Teranino. Dosad je osvojio 20 zlatnih medalja, među kojima se posebno ističu trostruka zlatna medalja osvojena na natjecanju World Spirits Trophy te dvostruka zlatna medalja s natjecanja Europe Wine & Spirit Trophy.

Nedavno je upravo Teranino uz zlatnu medalju na natjecanju "London Spirits Competition" proglašen i likerom godine, a u konkurenciji od 42 uzorka jakih alkoholnih pića pristiglih iz hrvatskih destilerija, Aurin Teranino proglašen je najboljim alkoholnim pićem Hrvatske te je dobio priznanje Best in show by country category.

- Sva su nam priznanja draga, bila ona s međunarodnih ili domaćih natjecanja. Kvaliteta proizvoda od prvog je dana naš prioritet, a sve ove medalje potvrda su našeg dosadašnjeg rada. Nastavit ćemo i dalje s visokim standardima u proizvodnji i nadamo se da će naše nove proizvode jednako dobro prihvatiti i struka i potrošači.

Nedavno smo izašli na tržište s novim Premium Pelinkovcem Victoris, a u pripremi imamo još nekoliko noviteta koje ćemo uskoro predstaviti, najavio je Mišel Sirotić, vlasnik obiteljske destilerije Aura.

Čak 25 vrsta rakija i likera

Destilerija Aura trenutno u ponudi ima 25 vrsta rakija i likera, četiri vrste gina te devet vrsta džemova. Uz destileriju u Buzetu unutar koje je uređen i degustacijski prostor te trgovina, svoje trgovine ima još i u starogradskim jezgrama istarskih gradova Novigrada, Poreča, Rovinja, Pule, Huma, Grožnjana, Motovuna i Vrsara, ali i u Rijeci, Vrbniku na otoku Krku, Cresu i u Splitu.Ove je godine poslovanje prošireno i na susjednu Sloveniju, a specijalizirane trgovine otvorene su u Kopru i Portorožu.

U Humu ima i svoj distillery bar te Muzej Huma posvećen životu, obrtima i običajima najmanjeg grada na svijetu, koji bi uskoro trebao biti proširen novim sadržajima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini