upisi do kraja mjeseca

Istarski grad za vrtić i jaslice sufinancira 75 posto iznosa

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO  
(Foto Grad Pazin)

(Foto Grad Pazin)


Gradonačelnica Suzana Jašić i ravnateljica Dječjeg vrtića "Olga Ban" Pazin Doris Velan predstavile su na konferenciji za medije detalje vezane uz upise djece u vrtić za nadolazeću pedagošku godinu, koji su započeli 23. travnja i traju do kraja mjeseca.

Ravnateljica pazinskog vrtića naglasila je da se upisuju dvije vrste programa i to, cjelodnevni predškolski, vrtićki program, u matičnom vrtiću u Pazinu i područnim vrtićima u Cerovlju, Gračišću, Karojbi, Lupoglavu, Motovunu, Sv. Petru u Šumi i Tinjanu, a cjelodnevni rani odgoj, jaslički, u matičnom vrtiću u Pazinu i područnim vrtićima u Gračišću i Tinjanu.

Gradonačelnica Pazina dodala je da je procijenjena vrijednost samih radova, bez opremanja, 2.870.000 eura, od čega je malo manje od trećine bespovratnih sredstava Gradu Pazinu dodijeljeno kroz program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Spomenuto je i da ekonomska cijena vrtića za ovu godinu iznosi 408,22 eura, a od čega roditelji sufinanciraju 100 eura za vrtić, odnosno 106 eura za jaslice, što čini udio roditelja od tek 25 posto, dok Grad Pazin sufinancira 75 posto te ekonomske cijene.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum