sukob nekadašnjih stranačkih kolega

Burno na labinskom gradskom vijeću: Valdi Gobo napao i teško izvrijeđao Katarinu Filipović

| Autor: Branko Biočić
Katarina Filipović i Valdi Gobo (Snimio: Branko Biočić)

Katarina Filipović i Valdi Gobo (Snimio: Branko Biočić)


Aktualni sat labinskog gradskog vijeća počeo je napadom i teškim uvredama vijećnika Valdija Goba, bivšeg smijenjenog predsjednika gradske organizacije SDP-a i predsjednika gradskog povjerenstva za izdavanje koncesijskih odobranja na pomorskom dobru na račun vijećnice i aktualne predsjednice labinskog SDP-a Katarine Filipović.

"Predsjednica SDP-a Labina velika je lažljivica, manipulatorica i osoba bez morala. Koga takva osoba može u ovom Gradskom vijeću predstavljati? Najtragičnije je da ne blati jedino mene, već sve članove Vijeća. Predsjednica SDP-a Labina je jedno najveće niš koristi u ovom Gradskom vijeću. Ja imam čist obraz za razliku od predsjednice SDP-a Labina Katarine Filipović, bezlične osobe bez morala i osnovnog odgoja, a da vam još pokažem stotinu poruka koje sam dobivao od nje pa da zaista građani vide tko je ona uistinu.

Između ostaloga Gradska organizacija SDP-a Labin nije formirana i ne djeluje u skladu sa statutom SDP-a što je nečuveno, skandalozno i ponižavajuće za SDP Labina, to se zove politička korupcija SDP-a Labina i takvim djelovanjem srozavaju ugled cijelom SDP-u. Isto tako neće svi članovi SDP-a Labina glasati na predstojećim izborima za SDP, pitate se zašto, zato jer su istovremeno i članovi jedne druge stranke. Svi se pozivaju na statut stranke počevši od predsjednika stranke što je u redu, proizlazi da je Katarina Filipović iznad statuta stranke, ona ga ne mora poštivati. Kada vam dostavim moju žalbu za isključenje koju sam predao Statutarnoj komisiji vidjet ćete kako se krši statut u stranci", rekao je Gobo.

Nakon što je Katarina Filipović rekla da mu ne misli odgovoriti i spuštati se na njegovu razinu, udario je šakom o klupu i viknuo "lažljivice" na što ga je predsjednica vijeća Eni Modrušan upozorila da se smiri te dodala da neće dozvoliti unutarstranačka obračunavanja na gradskom vijeću.

Vijećnica Demokrata Tanja Pejić rekla je predsjednici gradskog vijeća da je morala odmah reagirati kao kada vijećnici prekorače vrijeme u raspravi jer je to bila povreda poslovnika i etičkog kodeksa te da se takve rasprave ne smiju dozvoliti na vijeću jer je to zlouporaba gradskog vijeća nego da su za takva stranačka prepucavanja idealni teren mediji.

Gradonačelnik Glavičić rekao je kako je razočaran nastupom Valdija Goba za govornicom gradskog vijeća te poručio kako se takve razmirice trebaju rješavati u stranci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum