PIŠE VANESA BEGIĆ

Umjesto tapije - kultura i poezija

(Duško MARUŠIĆ ČIČI)

(Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Čeka nas jedan sasvim drugačiji, neobičan, novi prosinac u gradu. Dakako, sve će ovisiti o aktualnoj situaciji, ali više će događanja biti promenadnog tipa, negoli u zatvorenim prostorima. Na žalost djece, neće biti dočeka omiljenih Svetog Nikole i Djeda Mraza, jer je u ovom trenutku to prerizično.

Sa(n)jam knjige u Istri izlazi iz Doma hrvatskih branitelja te novi dom knjigama postaje muzejsko-galerijski prostor Svetih Srca, a književne pozornice obližnji uspon, Forum, Circolo, gdje će u zimskim danima i večerima odzvanjati poezija. Stihovi. Lijepe riječi. Toliko se uvijek govori o (re)vitalizaciji i revalorizaciji pulskog centra, starogradske jezgre, uspona, trgova, koji će sada postati književna pozornica. Umjesto pulske tapije, bit će tu kultura i poezija.

Cijeli uži gradski centar postat će književna pozornica Sajma, ili pak poprište jednog od događanja Prosinca u Puli. Kako se vremena i prilike mijenjaju, tako treba biti i snalažljiv i prilagodljiv, a usput se iz svega toga mogu izroditi i ideje koje će se koristiti i u budućnosti. Možda napokon cijela pulska jezgra postane i svojevrsna kulturna pozornica i mic po mic i ovdje će se vratiti život.

Možda, opet možda, Djed Mraz i Sveti Nikola neće donijeti ove godine poklone, ali možda odnesu koronu. Bio bi to najljepši završetak zimske bajke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini