PIŠE VANESA BEGIĆ

Pulske granice

Kaiserwald iliti Carska, Šijanska šuma, nije dio MO-a Šijana, nego Busolera, koji također ima šumu (Arhiva Glasa Istre)

Kaiserwald iliti Carska, Šijanska šuma, nije dio MO-a Šijana, nego Busolera, koji također ima šumu (Arhiva Glasa Istre)


Nedavno su održani izbori za mjesne odbore, o čemu su - ili svi znali sve, ili pak neki nisu niti znali da se održavaju. A sudeći po objavama na Facebooku, svi su pobjednici, svi su imali najbolje rezultate, najviše followera i najbolje ideje.

Nadajmo se samo da od ideje do realizacije neće biti (previše) dugačak put, no bilo je, među kandidatima, i onih sa zanimljivim idejama i nadajmo se da će se te ideje moći ostvariti i doprinijeti zajednici. A znamo da je lokalni kvart prvi korak do nečeg većeg, značajnijeg i složenijeg za zajednicu.

Kadasmo kod kvartova, treba postaviti pitanje gdje su njihove granice, jer ponekad se tu stvara i »zbunjoza«. Sveti Polikarp-Sisplac i Stoja imaju tanku granicu na nekim od najljepših pozicija što se priobalja tiče, a Mjesni odbor Nova Veruda obuhvaća četvrti Vidikovac i gradske turističke predjele - marinu Veruda, Fischerhutte i Bunarinu, dok Veruda, osim same Verude, sadrži i turističke predjele Monsival, Saccorgianu i Verudelu te Valsaline. Kaiserwald iliti Carska, Šijanska šuma, nije dio MO-a Šijana, nego Busolera, koji također ima šumu.

No, granice su, u općem govoru i komunikaciji, osim onih formalno-administrativnih, tamo gdje ih ljudi »doživljavaju«. Nerijetko se tako može čuti da je Veruda - sve do suda (odnosno zgrade suda), ili pak da Veruda i Nova Veruda imaju granicu kod benzinske na Verudi. A Veruda i Stoja, ili možda ipak Sveti Polikarp-Sisplac, kod Uljanikovog stadiona. U znaku raznovrsnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini