PIŠE MLADEN RADIĆ

Ako se po svetom Valentinu dan poznaje…

| Autor: Mladen Radić
Pripreme za ljeto (Snimio Srecko Niketic / Pixsell)

Pripreme za ljeto (Snimio Srecko Niketic / Pixsell)


Ako Uskrs označava pretpripremu za ljetna događanja, početak studenog najavljuje svu silinu manifestacija koje se natiskaju do Nove godine, Valentinovo je nekakva neformalna vremenska markacija koja označava sakupljanje prvih postnovogodišnjih inicijativa u kulturi i zabavi, pogotovo na području Pule.

Ne znači to da u ovom razdoblju između Nove godine i Dana zaljubljenih nema ničega, no to je ipak vrijeme početnog godišnjeg buđenja, čekanja financijske podrške i koncentriranja na zatvorene prostore.

(Arhiva Glas Istre)(Arhiva Glas Istre)

Na kraju krajeva, treba se i grad malo odmoriti od prosinačkog predoziranja. Tu su neki koji su ionako stalno aktivni poput izložbenih ili kazališnih te koncertnih prostora i klubova, a i u kinima su uključeni projektori, no možda je najljepše kada dođe na red Noć muzeja.

Kako se sprema proljeće, iako ove godine prave zime skoro da nije bilo, kreće se s maškarama dok se čeka da se vidi što će biti diljem Istre, i u pulskoj Areni, mjestu koje ne samo da ne gubi na važnosti nego svake godine pojačava svoj zasluženi ugled.

I tu nije samo do mjesta kao takvog, zvijezda ili oblaka iznad čvrstih zidina jednog od najočuvanijih amfiteatara na svijetu, već i do onoga što se tamo nudi. Zadnjih godina i organizatori su shvatili da treba dovesti zvijezde čiji glazbeni stilovi korespondiraju s ukusima mlađe publike, ne zaboravivši pritom na onu stariju.

(Arhiva Glas Istre)(Arhiva Glas Istre)

Vidjet ćemo još kako će proći legende poput Simple Mindsa, Lennyja Kravitza ili Duran Durana koji su već nastupali u Hrvatskoj ili pak Andree Bocellija koji će svojim glasom drugi put očarati publiku u Areni odnosno koliko će energičan biti dvovečernji nastup Due Lipe koja je nedavno ostvarila ulogu u akciću »Argylle«.

Tu je i Avril Lavigne koja je u povratničkom pohodu iako se zapravo nikad nije povukla sa scene, ili pak supergrupa The Smile. To još nije sve jer teško da će Arena proći bez neke od domaćih zvijezda, no ako je prethodno ljeto po još nečemu bilo karakteristično, to su bili rasprodana ili skoro do kraja popunjena gledališta. Može li više, može li bolje, može li spektakularnije?

Tu su i druga mjesta i druge manifestacije za koje se čeka da pokažu svoje ovogodišnje adute, ali ako se po svetom Valentinu dan poznaje, proljeće i ljeto i ono što slijedi nakon, mogli bi opet biti prilično dinamični.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini