PIŠE VANESA BEGIĆ

Pula priča

Arhiva

Arhiva


Pošto je izvjesno da će epidemiološke mjere trajati još neko vrijeme i da neće sve "preko noći" krenuti u normalu, sada će sigurno biti aktualnije nego ranije razne priče, scenska zbivanja po pulskim ulicama, predstave čije će kulise biti gradske ulice, trgovi, usponi i bogata kulturno-umjetnička baština.

Uz tradicionalne programe vezane uz gladijatore u pulskoj Areni, potom zbivanja vezana uz Dane antike na Forumu i raznim drugim lokacijama, hvalevrijednih aktivnosti pojedinih odgojitelja i nastavnika koji djeci prikazuju povijest uživo te temelje potom na tom učenju i razne predstave, prisjetimo se jedne predstave od prije dvadesetak godina koja je prikazivala pulsku povijest.

Bio je to "Felix" u režiji Roberta Raponje, a glumili su, tada vrlo mladi glumci koji su poslije postali poznati, a neki su svoj uspjeh ostvarili kao dramski pedagozi. U tom prikazu dijela pulske povijesti glumili su (barem u izvedbi koju smo pogledali u kolovozu 2002.) Vedran Živolić, Lana Gojak, Aleksandar Bančić, Majkl Mikolić, Luka Juričić, Anita Buhin, Franjo Tončinić, Filip Križan, Luka Mihovilović te Marijana Kardelj, sada Peršić.

Upravo bi ovakve i slične predstave trebale biti sastavni dio kulturno-povijesne ponude Pule - na otvorenom, distanca, a sadržajno. Pa i kada prođe ta naporna korona.

Pula ima puno priča ispričati. Bogata povijest, toliko lokacija, vidika, veduta, spomenika, svega.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of