PIŠE VANESA BEGIĆ

Prostori u znaku kulture

(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Idućih 365 i više dana Pula će biti bez svog omiljenog Pionirskog doma, odnosno, kako se sada službeno zove, ali samo službeno jer naziv gotovo da nitko ne koristi, Dječjeg kreativnog centra.

Velika, temeljita obnova zgrade je itekako potrebna, treba udovoljiti standardu 21. stoljeća za što ugodniji i sigurniji boravak djece i što bolje odvijanje aktivnosti. Iako će dio posebnosti ove zgrade zasigurno otići u nepovrat (tko zna hoće li ostati narančaste stolice, simbol ove zgrade), u međuvremenu će nekoliko novih lokacija biti u znaku kulture.

Predstave Teatra Naranča pomladit će repertoar Circola, a vrijedni mladi glumci ovoga teatra vježbat će i pripremati svoje predstave u Šijani u zgradi kod Italuniona.

Skladište za scenografiju bit će u Vitezićevoj 8 i Stankovićevoj 49. Dok će ured Društva "Naša djeca" biti na adresi Bruna Kosa 16, aktivnosti ovog vrijednog društva bit će u Domu sportova "Mate Parlov", ali i u prostorima Dječjeg vrtića u Rižanskoj ulici, dakle nekadašnjem vrtiću "Ivan Jadreško".

Dječja knjižnica, ogranak Gradske knjižnice i čitaonice bit će u Smareglinoj 2, nedaleko od kazališta, a Zarovci će u prostorima Rojca pronaći svoj privremeni prostor.

Dakle, niz novih lokacija gdje će obitavati kulturno-društvene djelatnosti u idućih 12 mjeseci. Nije to prvi put da se zbog preuređenja određene zgrade aktivnosti odvijaju na nekoliko lokacija. Sjetimo se kada je prije petnaestak godina ex Pionirski bio nakratko zatvoren zbog hitnih radova i aktivnosti su bile dislocirane, ili kada je zbog tehničkih problema u zgradi stare glazbene u Ciscuttijevoj (koja je sada, usput rečeno, ni na nebu ni na zemlji), ova škola djelovala na nekoliko gradskih lokacija.

Neka preuređenje krene i odvija se svojim tijekom, nadajmo se bez kašnjenja, a kultura i obrazovanje u međuvremenu oplemene i druge prostore.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum