PIŠE VANESA BEGIĆ

Osobni stil

(D. ŠTIFANIĆ)

(D. ŠTIFANIĆ)


Kako se Pulaženi i gosti odijevaju za razna kulturna zbivanja koja su ljeti iznimno brojna? Odgovor može glasiti - svakako, i to vrijedi i za Puljane i goste, a posebice ljeti. Istina, najvažnije je biti pristojno i uredno odjeven, no to je prilično širok pojam i nigdje nije navedeno, posebice za manifestacije koje se odvijaju na otvorenom, treba li biti komotno, sportski i ležerno odjeven, ili pak elegantno?

U ambijentalnim uvjetima potrebna je prije svega udobna obuća, gdje će štikle nerijetko, umjesto modnog detalja i pojma elegancije, biti otežavajuća okolnost i usporiti kretanje.

Iako mnogi smatraju da žene, da bi bile elegantne, moraju za takve prigode imati svečane haljine, to je prilično daleko od istine, te će se individualni stil više cijeniti od raznih stereotipa vezanih uz odijevanje. Evo, već na prvim ovoljetnim manifestacijama većina je muškaraca nosila bermude ili kratke hlače, poneki kratke jeans hlače ili one sportske, a dame su uglavnom bile u prozračnim ljetnim haljinama. Ipak, ljeto nije uvijek za odijela i slično, posebice kada se radi o ambijentalnim događanjima.

Nerijetko se može čuti, posebice kod dama, da u Puli nema prigoda gdje odjenuti vrlo elegantne večernje haljine, da nisu niti sve vrste tih haljina primjerene za kazalište i slična događanja, a da ljudi svugdje dolaze previše raznoliko odjeveni pa bi i previše elegantne kombinacije bile u biti promašaj, barem što se mjesta radnje tiče. No, često mnogi zaboravljaju da je najvažnije imati svoj stil, i da osobu razlikuje upravo osobni stil življenja, postojanja, predstavljanja, djelovanja koji se, između ostalog, sastoji i u odijevanju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater