PIŠE VANESA BEGIĆ

Hotel Arena

Arhiva

Arhiva


"Skratit ćemo put gore, popet ćemo se po stepenicama gore prema hotelu Arena", kaže muž ženi dok su šetali Lungomareom.

Hotel Arena? Zar je to nešto novo, neki mali obiteljski hotel, hostel? Tijekom godina otvoreno je puno toga, doduše ne u zadnje vrijeme, ali posljednjih nekoliko godina otvoreno je diljem Pule više manjih smještajnih kapaciteta.

Kad ono, saznajemo da su mislili na hotel Pulu, koji se trebao zvati, kako vele, hotel Arena, no na kraju je ipak dobio ime Pula. Bilo je to, vele naši sugovornici, početkom sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

Tada je Pula, naime, uz hotel Rivieru, pravu ljepoticu koja bi uz adekvatnu obnovu bez sumnje bila najljepši hotel u gradu, ali i šire, imala tek sagrađeni hotel Brioni, koji je isto sada u fazi obnove. U šumi iznad Gortanove uvale, na prekrasnoj poziciji - blizu mora, tik do poznatog šetališta Lungomare, odakle nije daleko stići do centra niti pješke, a na svega nekoliko minuta hoda od gradske autobusne linije - kako bi sažeo književnik Ante Zlatko Stolica u naslovu svoje knjige "Blizina svega" - nalazi se hotel Pula, koji nosi ime po tritisućljetnom gradu čiji je sastavni dio.

Je li se stvarno trebao zvati Arena u doba kada je planiran ili izgrađen - znači prije pedesetak godina - vjerojatno jest, ali i tu su priču "pojela" desetljeća koja su prohujala, ostavivši brojne tragove, nove priče i zbivanja. Niti taj hotel nije imao lak "život", no poput svih nas, čeka bolja vremena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini