PAZINSKI ZBOR

Na 54. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Varaždinu: ROŽENICE MEĐU NAJBOLJIM HRVATSKIM AMATERSKIM ZBOROVIMA

Zbor Roženice se predstavio s dvije pjesme iz svog zabavnog repertoara. U pjesmi "Molitva za tebe" je solo dionicu izvela Diana Krizmanić i oduševila publiku svojim iznimnim pjevačkim talentom, a zbor je pokazao glazbenu ujednačenost i veliku muzikalnost, a u drugoj pjesmi, koju su Roženice izvele pod umjetničkim vodstvom Ines Kovačić Drndić, briljirali su solisti Anja Fakin i Goran Fabris

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Pazinske Roženice oduševile su publiku

Pazinske Roženice oduševile su publiku


Mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina je proteklog vikenda sudjelovao na 54. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Varaždinu.

Susret hrvatskih pjevačkih zborova jedna je od deset nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma RH. Nakon teškog pandemijskog razdoblja i online realizacije većine kulturnih programa u 2020. godini, 54. izdanje zborskog Susreta okupio je najbolje hrvatske amaterske zborove iz sedam hrvatskih županija uživo pred varaždinskom publikom, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Stručni selektori

Ovogodišnji susret prvi je put u Varaždinu okupilo osam pjevačkih zborova iz šest županija koje su selektirali stručni selektori HSK Marija Ramljak i Robert Homen. U programu Susreta sudjelovali su Mješoviti pjevački zbor Roženice Pazin, Mješoviti pjevački zbor KUD-a "Rudolf Rajter" Ivanec, Komorni ženski vokalni sastav "Cantus ante omnia" Zagreb, Pjevački zbor "Josip Vrhovski" Nedelišće, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu; Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu "Concordia discors", Crkveno pjevačko društvo "Mir" Belišće i Pjevački zbor mladih "Josip Kaplan" Rijeka.

Zbor Roženice se predstavio s dvije pjesme iz svog zabavnog repertoara. U prvoj pjesmi "Molitva za tebe" je solo dionicu izvela Diana Krizmanić i oduševila publiku svojim iznimnim pjevačkim talentom, a zbor je pokazao glazbenu ujednačenost i veliku muzikalnost. Skladatelj ove pjesme je Joško Banov, autor teksta Ismet Kurtović, dok je prilagodbu za mješoviti pjevački zbor priredila Ines Kovačić Drndić.

Briljirali solisti

U drugoj pjesmi koju su Roženice izvele pod umjetničkim vodstvom Ines Kovačić Drndić briljirali su solisti Anja Fakin i Goran Fabris. Pjesmu "Shallow" iz filma "A Star Is Born" napisali su zajedno S. Germanotta, M. Ronson, A. Wyatt i A. Rossomando, dok je aranžman za zbor pripremio Mac Huff. Zbor je pokazao izrazitu zrelost u dramatičnoj izvedbi pjesme koja se ističe različitim glazbenim ugođajima i širokim dinamičkim rasponom. Klavirsku pratnju je odsvirala Doris Knežević.

Nastupe je pratilo stručno povjerenstvo u sastavu Jasenka Ostojić, Ivan Josip Skender i Luka Vukšić.

Susret hrvatskih pjevačkih zborova je realiziran u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Istarske županije, Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH i Varaždinske županije. U suorganizaciji Susreta sudjelovali su Zajednica KUU Varaždinske županije i Hrvatsko društvo skladatelja - ZAMP.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom