KONCERT Udruge i zbora Neo te župe Gornji Labin

Zvonka radost glazbe

| Autor: Branko BIOČIĆ

Dječji zbor Župe Rabac na najljepši mogući način otvorio je koncert veselom pjesmom "Čestit Božić, dobri ljudi"

U prepunoj labinskoj Crkvi Rođenja Marijina održan je božićno-novogodišnji koncert u organizaciji Udruge i zbora NEO i Župe Gornji Labin uz potporu Grada Labina. Publika je uživala u zvonkoj radosti glazbe skladno složenog programa prigodnih božićnih pjesmama župnih zborova labinskog dekanata, gostujućih zborova i solista.

Dječji zbor Župe Rabac na najljepši mogući način otvorio je koncert veselom pjesmom "Čestit Božić, dobri ljudi". Uslijedio je potom nastup domaćina, zbora župe Rođenja Marijina s Händelovom "Radujmo se (Joy to the World)" i tradicionalnom pjesmom "Klanjam ti se Kraljiću". Nezaobilaznu himnu Božiću "Tiha noć" i "Adeste fideles" izveli su uz klavirsku pratnju Patrika Bolkovića, Vilma Grazia Žmak, studentica solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Puli i Mateo Škabić, učenik Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, a svojim su izvedbama potvrdili da je pred njima zasigurno blistava karijera solo pjevanja.

Uslijedio je potom zbor Župe Gospe Fatimske s pjesmama "Božić na moru" i "Ljubav se rodila". Antonio Mrzlić, mladi glazbenik iz Vozilića ove godine je uz klavirsku pratnju Nicol Vidak izveo uglazbljene stihove poznatog hrvatskog pjesnika Dragutina Domjanića "Tama je svud". Uslijedio je potom mješoviti zbor Zajednice Talijana "Giuseppina Martinuzzi" sa španjolskom uspavankom malom Isusu "A la nanita nana". Predrag Ljuna unio je malo blues štiha pjesmom "Lord Help", dok je KUD Zlatela podsjetio kako na ovom dijalektu i u dvoglasju tijesnih intervala istarske ljestvice zvuči "U sej vrime godišća".

Klapa Labin pripremila je "Zvona zvone", "Božić je", Duo ExNews, Olje Dešić i Alekseja Hrvatina "Let it Snow", a zbor NEO "Čuj anđeli pjevaju". Uslijedio je najemotivniji trenutak večeri kad su svi izvođači i publika zajedno otpjevali tradicionalnu pjesmu "Narodi nam se", po kojoj koncert i nosi ime.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini