RARITETNO

Svjetlo dana ugledala je nikad objavljena snimka Olivera Dragojevića

| Autor: Sandy Uran
(Snimio Viktor Klaić)

(Snimio Viktor Klaić)


Svjetlo dana ugledala je nikad objavljena snimka Olivera Dragojevića uz klavir, "Ne mogu ti reći".

Valja je poslušati i još jednom doživjeti Oliverov glas. Posljednje objavljena Oliverova pjesma nagrađena je Cesaricom za Hit ožujka, a tim nagrade uputio se u Split i saznao nikada do sad ispričanu priču i detalje oko nastanka pjesme.

Priča pokazuje koliko je legendarni morski vuk bio jednostavan i velik, a također otkriva koliko su za ovu nagradu zaslužni njegova supruga Vesna, ali i vrhunski producent i sugovornik Eduard Botrić, istaknuto je u priopčenju. Poslušali smo Botrićevu priču. I doista je to nešto što biste trebali učiniti. Nemojte to propustiti, a onda na miru poslušajte skladbu "Ne mogu ti reći" i uživajte.

Podsjetimo se prema Oliverovoj pjesmi glazbena nagrada Cesarica dobila je ime, opus koji je ostavio iza sebe hrvatska je kulturna baština, a njegova obitelj je tu baštinu obogatila s još jednom pjesmom koja je dočekana s oduševljenjem kod Oliverove publike, ali i svih štovatelja hrvatske glazbe. Prema riječima sugovornika intervjua, pjesma "Ne mogu ti reći" je snimljena u samo dva pokušaja, snimanje je trajalo prilično kratko, a Oliveru se više od vlastite izvedbe svidjela verzija koju mu je producent Eduard Botrić predložio.

Nikad objavljenu, originalnu Oliverovu verziju uz suhi vokal možete čuti u prvih tridesetak sekundi videa: Cesarica Hit ožujka 2024. – Oliver Dragojević "Ne mogu ti reći", a onda pogledajte video u cijelosti za potonju skladbu. "Oliver dođe, sjedne za klavir i kaže "upali mi ovo". Odsvirao je tu neku svoju verziju da se smrzneš. Ja ga gledam, a kad njega čuješ nije ti jasno odakle dolazi sve to skupa.

I kaže meni Oliver: "Edo, ajmo mi ono tvoje, bolje je za pjesmu". On je bio skroman, njemu je sve jasno", prisjetio se Botrić. Već u prvom kadru gledatelji mogu vidjeti rukom napisan tekst koji datira 23. travnja 2015. godine, a s kojega je Oliver Dragojević čitao na dan snimanja u studiju. Producent i aranžer pjesme Eduard Botrić pokazao je kako izgleda studio u kojemu je nastala pjesma.

– Zahvaljujemo mu što nam je izašao ususret i ispričao važnu priču, rekli su iz tima nagrade Cesarica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom