UDRUGA DISONANCA

FESTIVAL KLASIČNE GLAZBE ONLINE: Pulaccord donosi tri koncerta pulskih glazbenika i gostiju

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Koncerti se održavaju danas, sutra i prekosutra online

Koncerti se održavaju danas, sutra i prekosutra online


Udruga Disonanca nastala je 2017. godine u Puli. Glavni cilj joj je promicanje glazbenih aktivnosti, priređivanje i organizacija koncerata klasične glazbe, kulturnih manifestacija te suradnja s ostalim pojedincima i institucijama iz područja kulture. Ove godine priprema trodnevni festival klasične glazbe "Pulaccord" koji će se održati online danas, te u ponedjeljak i utorak, a link i detalji o satnicama mogu se saznati s njihove Facebook stranice.

Prvi koncert na programu je danas u 16 sati, a nastupaju flautistica Samanta Stell, pijanist Sandro Vešligaj i kontrabasist Nenad Mirt. Riječ je o poznatim i afirmiranim glazbenicima, glazbenim pedagozima te organizatorima događanja u kulturi.

Duo Artina komorni je sastav koji je svoje ime dobio prema nenaseljenom otočiću sa samog juga Jadranskog mora. Sastav čine flautistica Andrea Jelavić i harmonikašica Martina Jembrišak, mlade glazbenice koje svojim radom promoviraju novu literaturu za ovaj neobični sastav. Svoju suradnju započinju prije nekoliko godina ostvarujući prvi koncert na Ljetnim večerima klasične glazbe u Splitu. Od tada nastupaju diljem Hrvatske, ali i u Portugalu predstavljajući Hrvatsku na Svjetskom trofeju harmonike. U suradnji s kompozitorima iz cijelog svijeta proširuju originalni repertoar za ovaj sastav s više od 50 novonastalih djela.

Za iduću godinu pripremaju svoj album prvijenac pod nazivom "Little Stories", u suradnji sa snimateljem Tomislavom Mrduljašem. Njihov nastup na programu je u ponedjeljak u 18.30 sati.

Posljednji koncert na programu je u utorak, 22. prosinca, a nastupit će harmonikaši Georgina Bognár, studentica 2. godine Muzičke akademije u Puli i Diego Vitasović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater