FREEVOICES SHOW CHOIR

Izliječi svijet, stvori ga boljim mjestom, za tebe i za mene, i za cijeli ljudski rod

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


Vrlo kvalitetan koncert održan je u subotu navečer u punoj Zajednici Talijana, gdje je nastupio Freevoices Show Choir iz talijanske regije Friuli-Venezia Giulia pjesmama sa snažnom porukom mira, željom za očuvanjem prirode, poštovanjem prema zemlji, ljudima i različitostima. Posebnost njihova nastupa je to što predstavljaju putovanje kroz razne zemlje, kulture, jezike, doživljaje i emocije, a premda prikazuju tradiciju njihove regije, sažimaju i svjetsku glazbu iz raznih krajeva te pokazuju da je itekako moguća uspješna simbioza lokalnog i globalnog.

Za klavirom je Gianni Del Zotto, koji potpisuje i aranžmane, violinistica je Laura Grandi, za bubnjevima je Francesco Pandolfo, električni bas svira Riccardo Pitacco, a koreografiju potpisuje Marco Rigamonti, dok je umjetničko vodstvo povjereno Manueli Marussi.

Počelo je izvrsnom izvedbom skladbe "Con te partiro'", gdje je posebno došlo do izražaja višeglasje ovoga zbora, a vrlo je energična bila izvedba pjesme "Heal the world" Michaela Jacksona, čiji bi stihovi, parafrazirani u prijevodu izražavali misao: izliječi svijet, stvori ga boljim mjestom, za tebe i za mene, i za cijeli ljudski rod…

Repertoar skladbi potom je išao od Indije do Brazila, a izveli su i kompozicije vezane za kraj odakle dolaze.

Dakako, u njihovim je pjesmama bilo govora i o ravnopravnosti spolova kao o nečemu što bi trebalo biti najnormalnije na svijetu, bez da se mora naglašavati, a tu je izveden fantastičan spoj dviju pjesama, Zuccherove "Donne" i "No Woman, No Cry" Bob Marleyja The Wailersa.

Nisu nedostajale niti pjesme vezane, na razne načine i u raznim okolnostima, za slobodu u širem smislu.

Brojna je publika ispratila ovacijama ove izvrsne aktere. Prije koncerta, nazočne su pozdravili u ime vodstva Zajednice Talijana Debora Radolović, inače ravnateljica Talijanske srednje škole "Dante Alighieri" i Marin Corva u ime Talijanske unije, koja je i omogućila ovaj koncert.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater