U CIRCOLU ODRŽAN PROGRAM "LIJEPO JE BITI ŽENA"

Pjesmom i plesom za nježniji spol


U prepunom Circolu u četvrtak navečer održan je program "Lijepo je biti žena", koji je došao do svog 12. izdanja, a riječ je o manifestaciji koja se u povodu Međunarodnog dana žena održava u organizaciji Udruge žena grada Pule, a pod pokroviteljstvom

Grada Pule. Kako je rekla predsjednica Udruge žena grada Pule Jadranka Černjul, ovo je već tradicionalni program posvećen svim ženama, a govorila je i nužnosti ratifikacije Istanbulske konvencije. Nazočne je pozdravio i zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek, a potom su voditelji, duhoviti Dražen Turina-Šajeta i Vesna Nežić-Ružić vodili kroz raznoliki program.

Poznata flautistica Nataša Dragun i pijanistica Anica Franjul započele su program uz Straussove note, a potom im se pridružila Vesna Nežić-Ružić koja je otpjevala Endrigovu "1947" te "Montagne verdi" pjesmu sa Sanrema iz 1972. godine koju je pjevala Marcella Bella. Šajeta je primijetio da je pjesma stara kao i on.Plesni studio Art Dance, odnosno njegove plesačice raznih dobnih skupina predstavile su se u tri navrata, potvrdivši još jednom da zaslužuju sve nagrade i priznanja koje su dobile, a njihova je mentorica Tatjana Samuele Ban. Nakon toga su pozornicu "okupirale" višestruko nagrađivane Teranke, ženska klapa koja djeluje od 2002. godine. One su izvele "Jemala sam dragega" i "Neću srebro, neću zlato".

Gabrijela Galant Jelenić i Marijan Jelenić uskoro će obilježiti 25. godišnjicu djelovanja. Oni su "Dio tebe". Oni su "Iznad oblaka". Oni su jednostavno - Nola, uz čije je note publika mogla uživati.

Kako ga je Šajeta predstavio - virtuoz na harmonici Luka Brgić & pjevačica Eleonora Dobrović predstavili su se šarolikim repertoarom od "Samo anđeli znaju" do "Lipo je u Istri bit", a zatim je svirajući harmoniku nastupila njihova učenica Karla Levak iz Kožljaka koja pohađa šesti razred.

Vječni mladići imaju tek 53 godine. Rada dakako. Šajeta je rekao da su oni svirali u 6. st., a u 7. došli Hrvati. A Aldo Spada je na to dodao da je Arena sagrađena da bi tu mogli nastupati Anelidi. "U konobi sastala se klapa, tu je staro, ognjište i napa", zapjevali su Anelidi.

"Jedina Šajeta koja ne more udarit u hižu je Dražen Turina zvani Šajeta", rekla je Nežić-Ružić, a duhoviti je Opatijac pjevao, kako je rekao "preko sebe" i to dvije pjesme jer, kako je rekao "nije mogao produžit parking". Nakon što je otpjevao "Proleteri" kazao je da će Uljanik ipak preživjet, pozvavši potom publiku da zapleše uz "Evergrin što mami na ples". No, dvorana je bila prepuna, i nije tu bilo mjesta za ples, a Šajo je komentirao da danas svi samo nešto lajkaju, a natalitet pada. U publici je bila i Lidija Percan koju su posebno pozdravili. (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum