TAJNA RIČICE KOD IMOTSKOG

Matea Parlov Koštro, koja je danas osvojila europsko srebro u maratonu, u rodu je s Matom Parlovom. "Baš smo je neki dan spominjali", kaže Matko Parlov

| Autor: Roberto CAR
Matea Parlov Koštro  / Matko Parlov

Matea Parlov Koštro / Matko Parlov


Matea Parlov Koštro ostvarila je povijesni uspjeh za hrvatsku atletiku današnjim osvajanjem srebrne medalje u maratonu na Europskom prvenstvu u Münchenu.

Prva je to hrvatska medalja u ovoj najtežoj atletskoj disciplini na velikim natjecanjima.

Budući da je Matea u više navrata isticala kako joj je sportski uzor daljnji rođak Mate Parlov, nazvali smo sina legendarnog boksača Matka Parlova da prokomentira ovaj uspjeh.

- Osobno ne poznajem Mateu, ali čuo sam za nju i nedavno smo baš u našem kafiću pričali o njoj. Zaista je ostvarila velik uspjeh. I ona je rodom iz mjesta Ričice u Imotskoj krajini, baš kao moj otac i zlatni vaterpolski olimpijac Josip Pavić, a i Zvonimir Boban je iz tog kraja. Očito ima nešto posebno u tom kraju, rekao je Matko Parlov.

Matea Parlov Krišto u mladosti se dvoumila između rukometa i atletike i, srećom, opredijelila se za ovo drugo.

Šira javnost upoznala ju je nakon osvajanja 21. mjesta na Olimpijskim igrama u Tokiju, odnosno tada je bila šesta najbrža Europljanka u svom tek četvrtom maratonu karijere. Srebro iz Münchena samo je potvrda njezinog talenta i rada.

Matea Parlov Koštro je do europskog srebra došla s vremenom 2:28.42 sati, šest sekundi slabijim od pobjednice Poljakinje Aleksandre Lisowske (2:28.36). Treće mjesto dijele Nizozemka Nienke Brinkman i Njemica Miriam Dattke (2:28.52).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini