KUP ISTRE

Porečki nogometni drugoligaš prvi izborio nastup u finalnom susretu

| Autor: Boris VIDULIN
(Foto Boris Vidulin)

(Foto Boris Vidulin)


MARČANA - JADRAN      2 : 6

MARČANA - Susret polufinala Kupa NSŽI-ja: Marčana - Jadran 2:6 (0:3). Igralište: Marčana. Gledatelja: 230. Sudac: Petar Pejkunović (Kožljak). Pomoćnici: Brečević, Gubeljić (oba Labin). Strijelci: 0:1 Matteoni (9), 0:2 Matteoni (22), 0:3 Ivetić (35), 1:3 Šterpin (58-11m), 1:4 Ivetić (59), 2:4 M. Petrović (70), 2:5 Kamga (79), 2:6 Saleh (88).

MARČANA: Pletikos, Sm. Idrizović, Su. Idrizović (od 46. Braus), Bahor (od 80. L. Petrović), M. Petrović, Šnur (od 86. Šarić), Šterpin, Ban (od 60. Fujs), Agaj, Dragešić, M. Radolović.

JADRAN: Malinarić, Šverko (od 57. Hrvatin), Al Tharwan (od 57. Stošić), Lepinjica, Gavrić, Bernobić (od 57. Mendiković), Radman, Matteoni (od 69. Kodrnja), Rosić, Kamga, Ivetić (od 69. Saleh).

Matteoni

Rutinski, onako kako se i moglo očekivati, Jadran je u polufinalnom dvoboju pobijedio Marčanu koja ovog puta nije uspjela doći do iznenađenja. Iako su na svom terenu redom »rušili » Umag, Rovinj i Pazinku, porečki drugoligaš je ipak dimenzija više, a to im je zorno prikazao tijekm cijelog susreta.

Domaćin se nije naigrao, teško je dolazio u posjed lopte, a prilično brzo ga gubio, borili su se u granicama mogućnosti, što ovog puta nije bilo dovoljno, a dva pogotka postigli su iz prekida igre. Zbijeni na svojih tridesetak metara, nisu mogli dugo odoljevati konstantnom pritisku kvalitetnijih gostiju.

- Treba biti bliže igraču - vikao je jedan domaći kibic, no to su i oni sami znali, samo što to nije lako napraviti kada je suparnik brži u startu, primanju lopte, kretnji bez lopte i s puno više snage.

Jadran je igrao sa svim raspoloživim igračima, osim onih standardno ozlijeđenih, vratara Bulata i napadača Glavana koji nemaju pravo nastupa s obzirom na to da su na dvojnoj registraciji iz Istre 1961.

U takvim su okolnostima već od prve minute igru premjestili na polovicu domaćina i uglavnom udarcima iz daljine pokušavali oploditi dominaciju. To se dogodilo već u 9. minuti kada je Ivetić sa svoje lijeve strane povratno uposlio Matteonija, koji je s dvadeset metara naciljao sam kut gola i uz pomoć grede loptu poslao u mrežu.

Trinaest minuta kasnije akcija s druge strane, Rosić je pronašao Šverka koji iskosa s desne strane puca, lopta se zaustavlja u bloku, a na nju natrčava Matteoni, ovog puta duplo bliže golu, i jakim udarcem povisuje na 0:2. Slijedilo je nekoliko neuspješnih pokušaja Kamge, Ivetića, Šverka i Matteonija, da bi konačno dobro s distance naciljao Ivetić i povisio na 0:3.

Prekidi

Marčana je imala tek dva udarca prema gostujućem vrataru, Agaj neprecizno, a Šnur s petanestak metara prizemno pravo u vratara koji je, zlu ne trebalo, boksao loptu.

Ni nastavak nije ponudio ništa novog u posjedu lopte i prilikama, Ivetić dva puta, Kamga, Rosić i Gavrić mogli su se upisati u listu strijelaca da su bili malo precizniji. Onako kako je to u trećem pokušaju učinio Ivetić, s desetak metara u sam kut. Pogodio je i Kamga, kada su igrač i i vratar proklizali pored njega, pa je mirno poslao loptu u kut te Saleh udarcem s 12 metara.

Domaći su bili malo otvoreniji u nastavku i to im je donijelo dva pogotka iz dva prekida. Prvi nakon olakog kaznenog udarca na Šnuru, kada je Šterpin pogodio, a onda i na ubačaj Agaja i skoka M. Petrovića u kojem je bio najviši i s desetak metara pogodio mrežu.

Danas u 18 sati Dajla ugošćuje Banjole u drugom susretu polufinala Kupa NSŽI-ja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater