UDRUGA "TEO, ĐOSER, TUSTA"

Priprema se veliki humanitarni koncert na Forumu, SAMO DA POPUSTI KORONA

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Obitelj, sadašnji i bivši članovi Atomskog skloništa, predstavnici MO-a Veruda, malonogometnog kluba Park Avenija 69 i pripadnici novoutemeljene Udruge pulskih velikana sporta i glazbe "Teo, Đoser, Tusta" položili su danas cvijeće na grob Sergia Blažića Đosera, koji je nakon 16-godišnje borbe s teškom bolešću preminuo 18. siječnja 1987. u dobi od 36 godina.

U spomen prerano preminulom pjevaču Atomskog skloništa od 1988. do 2008. u Puli se održavao memorijal koji je nosio njegovo ime, na kojem su nastupala vodeća glazbena imena. Memorijala više nema, niti će se obnoviti, no ovog proljeća, 5. svibnja, na Dan grada Pule, ukoliko to epidemiološke mjere budu dopuštale, entuzijasti iz spomenute udruge organizirat će humanitarni koncert na kojem će se prikupljati sredstva za Ligu protiv raka, bolesti od koje su preminula sva trojica velikana čija imena nosi udruga. Uz Đosera to su legendarni pulski boksač Mate Parlov kojeg su zvali Teo i frontmen KUD Idijota Branko Črnac Tusta. 

Predsjednik Boran Angelovski objašnjava da će se to učiniti po uzoru na Zakladu "Ana Rukavina" u Zagrebu, gdje se, uz nastup poznatih imena, putem call-centra prikupljaju sredstva, ali i izravnom uplatom na račun Lige.  

Polaganje vijenaca za Đosera

Đoser je preminuo na današnji dan 1987. godine. Današnje polaganje vijenaca i svijeća...

Angelovski spominje Đoserov memorijalni bend i nastup Tife, Akija Rahimovskog, Janeza Bončine, Dade Topića i Karamele benda iz Kopra. "Došli bi i Tustini i Đoserovi prijatelji glazbenici koji bi svirali. Zamisao je da nastupi i Parni valjak, ipak je Aki počasni građanin Pule. Ali to je sve još u realizaciji", nabraja Angelovski. Koncert su planirali prirediti još lani, ali je sve prolongirano zbog korone. Zamisao je da koncert preraste u tradicionalan humanitarni događaj na Forumu. Vladimir Đurišić, tajnik Udruge koja broji 30-ak članova, spominje dosta imena, među ostalim Cetinskog, Morosina, te glazbenike s jugoslavenskih prostora. Čak najavljuje mogućnost nastupa u Areni.

Iako je udruga utemeljena radi prisjećanja na Đosera, Tustu i Matu Parlova (Tea) koji su preminuli od karcinoma, te organizacije humanitarnih koncerata, Angelovski kaže da ona, prema Statutu, može obuhvatiti i druge zaslužne osobe iz područja sporta i glazbe. Ako netko bude iznio prijedlog, mi ćemo prihvatiti, ali trebao bi biti velikan u tom području, napominje.

OPŠIRNIJE U UTORAK 19. SIJEČNJA U TISKANOM IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini