FUTSAL

Ogled pulskih drugoligaša u pretkolu Kupa Hrvatske: FUTSAL PULI PRVI GRADSKI DERBI SEZONE

| Autor: Boris VIDULIN
Snimio : D. ŠTIFANIĆ

Snimio : D. ŠTIFANIĆ


MNE Veruda - Futsal Pula 3:5 (2:1). Pobjeda je pripala iskusnijim igračima koji su od samog početka bili u rezultatskom minusu, ali su igrali mirno, nisu srljali. Veliku većinu vremena provodili su na polovici protivnika, "pleli mrežu" oko obrane i čekali svoju priliku, koju su u konačnici i dočekali

Dom Sportova "Mate Parlov". Bez gledatelja. Suci: Josip Dujmić (Rijeka), Sendi Soldatić (Potpićan). Strijelci: 1:0 Da. Moravac (1'), 2:0 Da. Moravac (8'), 2:1 Vošten (15'-ag), 3:1 Bilušković (26'), 3:2 Vukmir (29'), 3:3 Cetina (33'), 3:4 Barišić (34'-10m), 3:5 Grbić (40').

Žuti kartoni: Husarić, Ljubas (Veruda), Paus, Lorber (Futsal Pula).

MNE VERUDA: Vitasović, Da. Moravac, De. Moravac, Vošten, Husarić, Primorac, Gračić, Bilušković, Ljubas, Bobić, Katović, Ramadani, Bošnjak, Josipović.

FUTSAL PULA: Jamičić, Grbić, Barišić, Paus, Vukmir, Glavonjić, Lorber, Cetina, Hrgota, Hasanbašić, Vuzem.

U prvom od dva ovotjedna gradska derbija, oni stariji, Futsal Pula pokazali su kako su oni, barem za sada, glavni u gradu. Pobijedili su u kup utakmici regije zapad, svojevrsnom pretkolu Kupa Hrvatske te izborili susret protiv Lošinja, a sve kako bi se plasirali u prvo kolo kupa na razini države.

Odličan start Verude

Prava je šteta što je gledateljima bio zabranjen ulaz u dvoranu, jer bi imali prilike gledati uzbudljivu futsal predstavu. Pobjeda je pripala iskusnijim igračima koji su od samog početka bili u rezultatskom minusu, ali su igrali mirno, nisu srljali. Veliku većinu vremena provodili su na polovici protivnika, "pleli mrežu" oko obrane i čekali svoju priliku, koju su u konačnici i dočekali. Veruda je odlično krenula, a Dean Moravac se prometnuo u njezinog glavnog igrača i vrlo brzo je na semaforu bilo 2:0. Opredijelili su se za kontre te nisu puno vremena zadržavali loptu u svojim nogama. Jurnuli bi u napad i brzo sve rješavali udarcem prema protivničkom vrataru. Na drugoj strani, Futsal Pula je igrala staloženo i kroz posjed lopte tražila rupu u obrani, koju su dočekali autogolom Voštena.

Nagovještaj preokreta

I u nastavku ista priča, Futsal Pula je vodila igru, a Veruda vrebala iz kontre koja je "upalila" u 26. minuti, kada se poput metka Bilušković sjurio sam prema golu i pogodio za 3:1. Verudeži su tu stali. Nakon šest minuta imali su četiri prekršaja, snaga je polako kopnila i sve im je teže bilo boriti se u obrani i "bježati" od prekršaja. Nagovještaj preokreta bio je djelo Vukmira, koji je tek iz drugog pokušaja savladao Vitasovića, a izjednačenje je inicirao Cetina nakon odlične akcije u kojoj si je vratar sam gurnuo loptu u mrežu. Nedugo zatim dogodio se peti prekršaj Verude, u duelu Ljubasa i Vukmira, a minutu poslije novi susret istih igrača značio je i šesti akumulirani prekršaj, odnosno deseterac kojeg je Barišić pogodio za prvo vodstvo Futsal Pule. Do isteka 40. minute Veruda je svim silama krenula u napad, no redom sve udarce Ljubasa, Biluškovića, Deana Moravca, Husarića i Gračića je Jamičić obranio, a tek nekoliko sekundi prije kraja najbolji igrač u pobjedničkoj ekipi, Robert Grbić, pogotkom je potvrdio pobjedu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater