ČESTITKE!

Zlatna medalja u troboju za Jelenu Vuković, srebro za AK Spektar

| Autor: Glas Istre
(Foto: AK Spektar)

(Foto: AK Spektar)


U Novom Mestu na stadionu Portoval u subotu je održan 54. jubilarni međunarodni memorijal Bojana Hrevatina u atletici, začetnika atletike u Sloveniji, te 34. prvenstvo Slovenije.

Natjecanje je bilo međunarodnog karaktera, te su nastupili predstavnici Hrvatske, koju su zastupali članovi AK Spektar iz Pule, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Češke i domaćin Slovenija.

Na natjecanju je nastupilo preko 100 atletičara isključivo sjedećih bacača.

Ekipu AK Spektar iz Pule sačinjavali su Jelena Vuković, Emilio Zonta, Stipo Tokić i Amar Zec koji su se borili za ukupan poredak ekipe, uz Dinu Brozana, Massima Ivetu, Alisa Mustafića, Marijana Grabrića, Marina Giljanovića, Sandra Krupljana, Biljanu Balde i Marinu Relić .

(Foto: AK Spektar)(Foto: AK Spektar)

U pratnji su bili trenerica prof. Katja Luketić, trener Ivan Radešić, te pomoćna trenerica i assitentica Katarina Polić.

Natjecanje je bilo pojedinačno i ekipno.

Jelena Vuković, hrvatska paraolimpijka, osvojila je izvrsno prvo mjesto u ukupnoj ženskoj kategoriji, i u to u troboju, prvo mjesto u sve tri discipline kugla, disk i koplje, već tradicionalno ne prepuštajući to mjesto nikome već peti put za redom.

Ekipno Članovi AK Spektra zauzeli su ukupno drugo mjesto, pobijedivši ekipu Češke, a prvo mjesto zauzeli su domaćini iz Slovenije.

(Foto: AK Spektar)(Foto: AK Spektar)

Massimo Iveta osvojio je treće mjesto u troboju: kugla, koplje i disk u kategoriji F 33.

Stipo Tokić osvojio je treće mjesto u troboju: kugla, koplje i disk u kategoriji F 55.

Amar Zec bodovno je osvojio broncu na memorijalnoj utrci na 100 m.

Marina Relić bodovno je osvojila broncu u memorijalnoj utrci na 100 m.

Poredak natjecatelja određivao se bodovanjem, a tako i poredak ekipa.

Svi članovi su nastupili i na memorijalnoj utrci na 100 m u invalidskim kolicima.

"Jako sam zadovoljna nastupom mojih atletičara, bilo je tu izvrsnih rezultata, i medalja. Ukupno drugo mjesto već nekoliko godina članovi Spektra čvrsto drže. Svi su nastupili, u skladu sa svojim mogućnostima na memorijalnoj utrci na 100 m.

(Foto: AK Spektar)(Foto: AK Spektar)

Članovi našeg kluba predstavljali su Hrvatsku, bili smo najbrojniji uz domaćine. Hvala svima koji su i ovaj put bili uz nas i bez njih odlazak na ovo natjecanje ne bi bio moguće, istarskoj županiji, Centru za inkluziju na kombiju, Caffe bar Biberonu i Kristini Jurić na sendvičima, My Looku i Marini Mišković, Suzuki Pula, Karl Dietz.

Sada smo u pripremama za odlazak u Vinkovce, Zagreb, Rijeku i ponovno za kraj paraatletske lige na dvoransko prvenstvo u Zagreb gdje će se proglasiti najbolji paraatletski klub u Hrvatskoj, za sada smo na prvom mjestu", rekla je predsjednica Katja Luketić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater