ATLETIKA

Svjetsko paraatletsko juniorsko prvenstvo: LUKI BUKŠI IZ PULSKOG SPEKTRA TRI MEDALJE

| Autor: Portal GlasIstre.hr
Dominik Počekal i Luka Bukša

Dominik Počekal i Luka Bukša


U švicarskom Nottwilu u nedjelju je završilo 2. Svjetsko paraatletsko juniorsko prvenstvo na kojemu su hrvatski predstavnici osvojili dva zlata, pet srebra i jednu broncu. Najuspješniji je bio Riječanin Luka Bukša, član pulskog Spektra, koji je osvojio tri medalje, zlatnu, srebrnu i brončanu.

Petra Štruklec, članica AKOSI Agram iz Zagreba, osvojila je srebrnu medalju u kategoriji F40/41 u bacanju diska s rezultatom 12.02m, a svoje drugo srebro Petra je osvojila u kugli s daljinom od 4.96m. U disku je Dominik Počekal, član AKOSI Uspon iz Velike Gorice, osvojio zlato u kategoriji F52-57 s rezultatom 25,24m dok je Luka Bukša, član AKOSI Spektar iz Pule, osvojio srebro s 22,80m. U kugli je Luka Bukša s rezultatom 7,03 m (456 bodova) osvojio zlato, a srebro je pripalo Dominiku Počekalu sa 7,87 m (401 bod). U kategoriji F42-46/61-64 Erik Fabian Kaurin član AKOSI Odisej iz Kutine je s 10,50 m osvojio srebrnu medalju. U svom posljednjem nastupu Luka Bukša je u koplju s daljinom od 16,18m osvojio svoje treće odličje, ovog puta brončanog sjaja.

Najuspješniji hrvatski paraatletičar na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu 18-to godišnji Luka Bukša nije krio svoje zadovoljstvo.

- U parasportu sam aktivan već šest godina. Prvo sam se bavio plivanjem, a sada sam puni sportski uspijeh ostvario ovih dana u atletici osvajanjem kompleta medalja. Izuzetno sam zadovoljan da sam u sva tri nastupa osvajao medalje, samo mi je ostao mali žal što nisam u disku bolje bacio spravu, a za to su možda bili krivi lošiji vremenski uvjeti. Ono što me raduje je da ću za dvije godine zasigurno, uz pomoć svoje trenerice Katje Kukec, podignuti svoje rezultate i tako možda pokucati i na vrata seniorske reprezentacije, zaključio je Bukša.

U Nottwilu, poznatom švicarskom Centru za paraplegiju, natjecalo se 350 sportaša iz 40 zemalja, a hrvatski mladi paraatletičari s osvojenih osam medalja ukupno su zauzeli 13. mjesto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini