ZAGREB

Paraatletsko EP: Zlato i europski rekord u kugli za Anu Gradačak

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ana Gradaček, članica AKOSI Odiseja iz Kutine je jučer kasno u poljskom Bydgoszczu na 7. Europskom paaraatletskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju u kugli  s daljinom od 8,23m  u kategoriji F41 što je novi europski rekord. 

Srebro je osvojila Turkinja Cirit Rabia sa 7,61m, dok je brončana Francuskinja Rose Vandegou sa 7,25m.

"Jako sam zadovoljna svojim rezultatom na Europskom prvenstvu u Bydgoszczu. Iskreno, zlatnu medalju nisam toliko očekivala, ali eto dogodila se. S rezultatom sam jako zadovoljna. Dobro sam se pripremala za ovo natjecanje, jer su pripreme bile vrlo intezivne sa svakodnevnim treninzima. Naravno da ću i dalje još intezivnije trenirati kako bih se što bolje pripremila za paraolimpijske igre, a od organizatora očekujem pozivnicu za igre“, izjavila je nova europska rekorderka i prvakinja Ana Gradečak.

U jučerašnjem prijepodnevnom programu u kugli, kategorije F53, Marijan Presečan zauzeo je četvrto mjesto s hicem od 7,55m, a europski prvak je Azerbajžanac Elvin  Astanov s 8.23m. 

Danas hrvatske paraatletičare očekuje bogat sportski program, a nastupaju u kategoriji T20 u Dalju Zoran Talić, u kategoriji F52 Disk Velimir Šandor, u kategoriji F46 Kugla Luka Baković i Erik Fabian Kaurin te u kategoriji T20 Dalj Mikela Ristoski.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum