Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom

PULJANKA JELENA VUKOVIĆ ISPUNILA NORMU ZA EP U DVIJE BACAČKE DISCIPLINE

| Autor: Glas Istre
Jelena Vuković

Jelena Vuković


U Zagrebu je održano ekipno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom. Nastupilo je 84 sportaša iz 13 klubova diljem Hrvatske, među njima i AK Spektar iz Pule sa šest sportaša i u ukupnom poretku zauzeo peto mjesto.

Najveći uspjeh ostvarila je Jelena Vuković u kategoriji F 57 u bacanju kugle s rezultatom 7,08 metara, čime je osvojila drugo mjesto, kao i bacanju diska s rezultatom 18,71 gdje je slavila. Ovim je rezultatima ostvarila plasman na Europskom prvenstvo, koje će se održati u Bydgszczu u Poljskoj već ovoga lipnja.

Svi ostali pulski atletičari dohvatili su osobne rekorde u svim disciplinama u kojima su se natjecali.

Massimo Iveta u kategoriji F 34 u bacanju kugle bio je peti s rezultatom 5,48 m, a koplje je bacio 10,82 m te bio četvrti. Amar Zec u kategoriji F 51 u bacanju diska bacio je 5,55 m za šesto mjesto, a čunja 16,60 m i šesto mjesto. Marin Giljanović u kategoriji F 55 u bacanju kugle dohvatio je 4,25 metara i sedmo mjesto, a diska 13,24 m čime je osvojio 4. mjesto.

Emilio Zonta u kategoriji F 55 u bacanju kugle osvojio je 4. mjesto s rezultatom 6,09m, a diska 17,03 m gdje je osvojio treće mjesto te postavio novi hrvatski rekord. Mirnes Omerhodžić u kategoriji F 55 u bacanju diska dohvatio je devet metara i drugo mjesto, a čunja 19,16 metara osvojivši peto mjesto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini