VIJESTI IZ NJEMAČKE

POMICANJE SEZONE? Selimir Ognjenović: Rujan bi mogao biti rekordan

| Autor: Glas Istre
Bi Village Fažana

Bi Village Fažana


Na sastanku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s Karlheinzom Jungbeckom, zamjenikom predsjednika Njemačkog autokluba ADAC,  bio je i Selimir Ognjenović, čelni čovjek minhenskog touroperatora ID Riva tours, piše Novi list.

Komentirajući najave s njemačkog tržišta, kazao je kako je ovaj autoklub pravo mjesto za slanje poruke o sigurnosti Hrvatske i spremnosti za doček gostiju.

I on je istaknuo kako je projekt Safe stay naišao na odličan odaziv.

- Autogosti su nam, jasno, u fokusu, odnosno bili su važni i prije, međutim, s obzirom na situaciju, jasno je da su sve uči uprte u njih, a da će se aviopromet ipak sporije oporaviti, rekao je Ognjenović, pa dodao:

- Što se tiče situacije u Bavarskoj i najava za sezonu, mogu reći kako je bavarski glavni grad živnuo, čak i brže nego sam očekivao, a kod nas imamo po 250 do 300 upita i rezervacija dnevno, što je gotovo kao u najboljim mjesecima. Ono što je, međutim problem jest vrlo kratko vrijeme za realizaciju tih najava, s obzirom na to da se dobar dio bukinga u normalnim godinama odradi krajem godine ili u veljači. Rekao bih da će uspjeh sezone ovisiti o tome koliko će ona trajati, odnosno koliko će se produžiti u posezonu. Ako nas ne zatvore zbog eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije, a ona je osnovni uvjet dolazaka, nama će rujan biti rekordan, rekao je Ognjenović.

- A iz tog je razloga i iznimno važan susret ministrice Brnjac s njemačkim autobuserima koji su važan dio pred i posezone, a koji su pretrpjeli snažan udarac pandemije u vidu smanjenja prometa, kazao je Ognjenović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum