IZRADILA HRVATSKA UDRUGA TURIZMA

Pogledajte novu interaktivnu mapu Hrvatske koja pokazuje korona stanje po županijama. SAMO ISTRA I NEKOLIKO OTOKA SU ZELENI

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Veliki interes među stranim gostima izazvala je interaktivna karta Hrvatske croatiacovid-19.info, koja pokazuje epidemiološko stanje po županijama i otocima i koja se ažurira svakog dana.

Zanimljivo je i da karta, koju je izradila Hrvatska udruga turizma, pokazuje Hrvatsku po NUTS 3 statističkim regijama tj. po županijama, što je točniji i relevantniji podatak u odnosu na kartu Europskog centra za kontrolu i prevenciju (ECDC) bolesti koji Hrvatsku dijeli na četiri NUTS 2 statističke regije.

Prikaz Hrvatske po županijama već je prihvatio njemački Institut Robert Koch, što je jako važno za uspjeh turističke sezone, motiviranje turističkih djelatnika i stanovništva županija na odgovorno ponašanje i ukazivanje na činjenicu da eventualan incident u jednoj destinaciji ne utječe na sigurnost u drugoj.

Kartu je od njenog predstavljanja posjetilo gotovo milijun korisnika, a u zadnjih 7 dana najviše iz Njemačke (36,8 posto), Nizozemska(14,6 posto), Hrvatske (13,7 posto), Austrije (8,06 posto), Italije, Češke, Danske, Belgije, Slovačke i Ujedinjenog Kraljevstva.

Karta se može pogledati na adresi www.croatiacovid19.info.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater