htz

Ljepote i atrakcije Hrvatske u Wanderlustu i Holiday Pirates grupi

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Hrvatska turistička zajednica je na emitivnim tržištima, kroz renomirane medijske kanale, pokrenula promotivne aktivnosti koje za cilj imaju pozicionirati Hrvatsku kao kvalitetnu, sigurnu i atraktivnu turističku destinaciju. Tako je u sklopu suradnje HTZ-a i Holiday Pirates grupe, jedne od najbrže rastuće travel tražilice i aplikacije, u tijeku kampanja na tržištima Velike Britanije, Njemačke i Italije, dok je suradnja HTZ-a s Wanderlustom, jednim od najvećih svjetskih travel medija, usmjerena na tržište Velike Britanije.

"S ciljem zadržavanja pozitivnih trendova te nastavka učinkovitog pozicioniranja Hrvatske kao poželjne mediteranske destinacije, intenzivno radimo na promociji naše zemlje na globalnoj razini. Trenutno u našoj zemlji boravi oko 100.000 gostiju, a najviše od njih nalazi se u Dubrovniku, Zagrebu, Splitu, Zadru i Poreču. Tijekom cijele 2024. želimo zadržati rast turističkog prometa u pred i posezoni, što se uklapa u strateške planove održivog razvoja hrvatskog turizma te nam je cilj ostvariti cjelogodišnje poslovanje u turizmu", izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, dodavši da je u Hrvatskoj trenutno najviše domaćih, njemačkih, austrijskih i slovenskih gostiju.

Holiday Pirates Group svojim korisnicima omogućava pronalazak najboljih turističkih ponuda za odmor. Prisutna je na deset različitih tržišta, a svaki mjesec zabilježi otprilike 12,5 milijuna posjeta web stranici. Posebna zanimljivost tražilice je činjenica da je njezinih gotovo 30 posto korisnika iz dobne skupine 25 do 34 godine. U okviru HTZ-ove suradnje s tom grupacijom, koja će trajati do sredine lipnja, predviđeno je kreiranje inspiracijskog sadržaja s fokusom na najjače atribute domaće turističke ponude, a tu je i promocija najboljih pred i posezonskih ponuda za odmor u Hrvatskoj. Marketinške aktivnosti su već pokrenute na njemačkom i britanskom tržištu, dok će u Italiji iste krenuti početkom svibnja.

Nadalje, jačanju dodatne vrijednosti u promociji hrvatskog turizma svakako će doprinijeti i suradnja HTZ-a s uglednim britanskim Wanderlustom koji godišnje privlači više od 11 milijuna online posjetitelja. Poseban utjecaj ostvaruje u Velikoj Britaniji gdje, s 252.000 čitatelja po izdanju, predstavlja najčitaniji travel magazin na tržištu. Posebnost ovog medija je, između ostalog, i godišnja nagrada čitatelja koji su Hrvatsku proglasili najpoželjnijom europskom destinacijom 2024. godine. Suradnja HTZ-a s ovim prestižnim medijem uključuje poseban sadržaj posvećen Hrvatskoj u print izdanju travanj/svibanj te kreiranje online huba. Marketinške aktivnosti trajat će do sredine rujna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter