bespovratna sredstva vrijedna 1,7 milijuna eura

Brnjac u Ličko-senjskoj županiji dodijelila stipendije za turistička zanimanja

| Autor: Glas Istre
(Foto: Ministarstvo turizma i sporta)

(Foto: Ministarstvo turizma i sporta)


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je posjetila Ličko-senjsku županiju gdje je sudjelovala na svečanosti dodjele stipendija za učenike Srednje škole Plitvička jezera te obišla Kulturno-informativni centar u Gospiću te Razvojni centar Ličko-senjske županije.

"Svim svojim aktivnostima Ličko-senjska županija pruža punu podršku i sve uvjete mladima koji se žele usavršiti i obrazovati za turistička zanimanja. Sve dodatne mogućnosti usavršavanja i stjecanja novih vještina, koje nude i Kulturno – informativni centar i Razvojni centar Ličko - senjske županije, mladima znatno olakšavaju izgradnju karijere, ali i ono važnije potiču njihov poduzetnički duh. Znamo svi da je turizam generator razvoja čitavih regija i zato Vlada RH posebnu pažnju posvećuje turističkom razvoju i Ličko- senjske županije te smo do sada u javnu turističku infrastrukturu uložili gotovo 1,8 milijuna eura, u sportsku 718 tisuća eura, a samo kroz NPOO za kvalitetne projekte poduzetnika Ličko-senjske županije, osigurali 1,7 milijuna eura bespovratnih sredstava", rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

U Srednjoj školi Plitvička jezera ministrica Brnjac uručila je 67 stipendija učenicima, koje su dodijeljene kroz Program poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu, a koje je prijavila Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera. Ukupna vrijednost danas dodijeljenih stipendija je 177.550 eura.

"Kroz ovaj Program povećali smo iznos stipendija s 212 na sadašnjih 265 eura, proširili smo partnere, a od 2022. godine u ovaj Program priključio se i Središnji državni ured za demografiju i mlade. Od 2016. godine potpisano je gotovo 2.000 ugovora i izdvojeno 4,5 milijuna eura, dok smo za nove stipendiste osigurali više od pola milijuna eura i stipendije će ukupno dobiti 292 učenika u suradnji sa 48 poslodavaca", izjavila je Brnjac istaknuvši kako je Vlada poduzela sve korake kako bi turizam bio uspješan u svim dijelovima Hrvatske, donijela strateški i zakonodavni okvir te osigurala rekordna sredstva kojima podupiremo razvoj zdravstvenog i aktivnog turizma te poduzetnike.

"Uz stvaranje preduvjeta za razvoj cjelogodišnjeg turizma, nastavit ćemo raditi kako bismo osigurali kvalitetna radna mjesta i dobre uvjete za rad u hrvatskom turizmu", zaključila je Brnjac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter