NAJAVLJENO 31. IZDANJE

PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN: U Umag dolaze trojica bivših pobjednika i dvojica bivših Top 10 igrača

Uz najavljene mlade zvijezde, Talijana Lorenza Musettija i Španjolca Carlosa Alcaraza, na turnir stižu i trojica bivših pobjednika. Pablo Cuevas (2014.), Marco Cechinato (2018.) i Dušan Lajović, koji brani naslov iz 2019. Također, listu igrača upotpunjuju dvojica bivših Top 10 igrača, Francuzi Richard Gasquet i Lucas Pouille, kao i zvijezde iz regije, Aljaž Bedene (Slovenija) i Filip Krajinović (Srbija)

| Autor: Glas Istre
Kristjan Staničić, Tomislav Poljak, Dragan Pujas, Josip Pavić i Mauro Jurman

Kristjan Staničić, Tomislav Poljak, Dragan Pujas, Josip Pavić i Mauro Jurman


Bliži se početak 31. izdanja legendarnog teniskog turnira Plava Laguna Croatia Open, koji će se u Umagu održati od 16. do 25. srpnja. Umaški turnir je tijekom više od tri desetljeća postao sinonim za vrhunski tenis u Hrvatskoj, a i ove će godine okupiti poznata imena svjetskog tenisa.

Lajović brani naslov

Uz već najavljene mlade zvijezde, Talijana Lorenza Musettija i Španjolca Carlosa Alcaraza, na turnir stižu i trojica bivših pobjednika: Pablo Cuevas (2014.), Marco Cechinato (2018.) i Dušan Lajović, koji brani naslov iz 2019. Također, listu igrača upotpunjuju dvojica bivših Top 10 igrača, Francuzi Richard Gasquet i Lucas Pouille, kao i zvijezde iz regije, Aljaž Bedene (Slovenija) i Filip Krajinović (Srbija).

- U izazovnoj godini poput ove, u kojoj su Covid-19, činjenica da se naš turnir preklapa s Olimpijskim igrama i borba s konkurentima iz Gstaada i Los Cabosa, uvelike otežali posao dovođenja igrača, moramo biti zadovoljni listom koju prezentiramo. Što se pozivnica za glavni turnir tiče, pričekat ćemo rasplet Wimbledona i vidjeti postoji li šansa dovesti neko jako ime u posljednji trenutak. Ako to neće biti slučaj, postoji opcija da jednu od tri pozivnice uložimo u još jednu mladu zvijezdu u nastajanju, dok će minimalno dvije ići u ruke mlađih hrvatskih igrača, rekao je Tomislav Poljak, direktor Plava Laguna Croatia Opena Umag.

Plava Laguna Croatia Open prepoznatljiv je teniski turnir koji je Hrvatsku i Umag ucrtao u kartu svjetskog tenisa, a njegovu važnost istaknuo je Josip Pavić, posebni savjetnik za sport ministrice sporta i turizma. Umaški turnir bit će otvoren za publiku uz stroge epidemiološke mjere, a televizijski će se prenositi u više od 120 zemalja na pet kontinenata.

- Nakon jednogodišnje stanke, ova omiljena sportska manifestacija opet se vraća u naš kompleks Stella Maris. Za Plavu Lagunu i Grad Umag to je više od sporta. To je dio tradicije, a s ponosom je Plava Laguna glavni sponzor i organizator. Unatoč svim izazovima u protekloj i ovoj godini dali smo si truda da se dobro pripremimo za ovogodišnji turnir kako bismo svim posjetiteljima priredili pravi doživljaj. Plava Laguna je prije svega turistička kompanija, želimo da se svaki naš gost osjeća dobrodošlo i sigurno u svim našim smještajnim kapacitetima, pa tako i u ATP zoni, izjavio je predsjednik uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Turistički značaj

Turistički značaj umaškog turnira za Hrvatsku posebno ističe i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

- Odlična je vijest da se turnir održava i da će Umag, Istra i Hrvatska okupiti tenisku elitu te brojnim gostima ponuditi atraktivan sadržaj kroz vrhunski teniski spektakl, rekao je Staničić.

Umag će ovog ljeta još jednom postati centar teniskog uzbuđenja na jadranskoj obali što ponosno pozdravlja zamjenik gradonačelnika grada Umaga Mauro Jurman.

- Grad Umag ove godine nastavlja niz izdanja najprestižnijeg sportskog eventa u Hrvatskoj, lani prekinutog radi epidemije koja je pogodila čitav svijet. Iznimno sam sretan što nastavljamo s turnirom ATP Croatia Open, što ukazuje na to kako se Umag polako, ali sigurno, vraća na prijašnji kolosijek. ATP Croatia Open od neprocjenjivog je značaja za naš grad, od same promocije Umaga u svijetu pa do dizanja kvalitete sporta u Umagu -gradu sporta, općenito. Umag i ATP simultano se razvijaju i rastu te predstavljaju sve ljepšu destinaciju po mjeri svih građana i posjetitelja, zaključio je zamjenik umaškog gradonačelnika.

Ovogodišnji Plava Laguna Croatia Open Umag počinje 16. srpnja, a više informacija o turniru dostupno je na službenoj web stranici www.croatiaopen.hr.

Brojni turniri

U Umagu će se, osim igrača u glavnom turniru, natjecati i gotovo 500 rekreativaca na popratnim turnirima. Pored nove pretkvalifikacijske serije Road to Umag, na kojoj će jedan hrvatski tenisač osvojiti pozivnicu za kvalifikacije umaškog turnira, održat će se ponovno i ITF-ov turnir u kolicima s najboljim hrvatskim tenisačem Antom Joskićem na čelu, HEPi turnir, Umag Stars Open, koji je već u svom prvom izdanju okupio poznate zaljubljenike u tenis te već tradicionalni VIP turnir.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum