TENIS

Godina u znaku uspjeha istarskih teniskih nada. TSIŽ podijelio nagrade najboljima u pet kategorija

| Autor: Mijat GAVRAN
Nagrađene teniske nade Istarske županije

Nagrađene teniske nade Istarske županije


Poznata je činjenica o darovitosti istarske teniske mladeži. Potvrda tome su uspjesi koje ostvaruju djevojčice i dječaci istarskih teniskih udruga u svojim nastupima. Iskazali su to kroz netom završenu natjecateljsku sezonu. Ovo natjecanje Teniskog saveza Istarske županije dio je tradicionalnih aktivnosti, uz turnirske nastupe diljem Hrvatske i otvorenog je karaktera. Uz istarske teniske nade u pet dobnih kategorija nastupali su i njihovi vršnjaci iz slovenskog primorja, odnosno klubova s tog područja. Zaključujući kalendarsku godinu načinjene su rang liste najuspješnijih i istima podijeljena priznanja.

Kod najmlađih igračica (U-9) najuspješnija je bila Ariana Dovečar (Pula), viceprvakinja Istre je Eva Civitan (Buje), a treća je Dora Brajković (Zlatno sunce, Umag). Kod dječaka je pobjednik David Folo, drugi je Adrian Babić, oba članovi rovinjskog TK Sunny, a Maksim Kovačić (Zlatno sunce) zauzeo je treće mjesto.

Među 10-godišnjacima Puljanka Ariana Dovečar je bila najbolja, druga je Matea Buić, a treća Petra Domitrović, obje igračice TK Bale. Sveukupni pobjednik kod dječaka je Juraj Popović (Bale), drugi je Tinej Piantoni (Klif, Izola), a treće mjesto su podijeli David Folo (Sunny) i Erik Tomšič (Klif).

U konkurenciji 11-godišnjak(inja)a pobjednica je Iva Činić (Buje), druga Arina Rybakova (Zlatno sunce), a treća Tena Milotić (Pro 2000, Poreč), dok su među dječacima dominirali članovi TK Bale Ivor Drandić i Aleks Žufić kojima su pripali naslovi prvaka i doprvaka. Treće mjesto je zauzeo Miha Gutman (Zlatno sunce).

Kod 13-godišnjakinja najbolje su bile Leonarda Čekić (Bale), Laura Dropuljić (Sunny) te Lana Domitrović (Bale). Pobjednik u toj (U-13) konkurenciji je Milan Agbaba (Zlatno sunce), dok su pulske nade Nikola Floreano (Gamme) i Timothy Putinja (Pula) zauzeli drugo i treće mjesto.

Naslovi u najstarijoj U-16 konkurenciji završili su u Umagu i Puli, jer je kod djevojčica to priznanje osvojila Nea Jercog (Zlatno sunce), druga je Lara Chiavalaon (Vodnjan), a treća Laura Dropuljić (Sunny). Među vršnjacima je Lovro Milat (Pula) bio najuspješniji, drugi je Marko Salković (Pro 2000), a treći Matej Malčić (Pula).

Završna čin aktivnosti TSIŽ-a kroz godinu bili su i turniri parova koje su igrali ponajbolji iz spomenutih kategorija, mijenjajući postave, uz nastup i mješovitih parova tijekom odigranih turnira. Prva dama u igri parova je Lara Chiavalon (Vodnjan) s četiri pobjede, drugi je Marko Salković (Pro 2000), a treći Timothy Putinja (Pula).

Na prigodnoj svečanosti u Bujama koju je upriličilo vodstvo županijske teniske udruge, na istoj su dodijeljena priznanja najboljima. U svakoj od pet dobnih skupina (U-9, U-10, U-11, U-13, U-16), nagrađeno je po troje najuspješnijih natjecatelja. Pehare je teniskim nadama uz čestitke za postignuća uručio predsjednik TSIŽ-a Čedomir Milevoj. Uz prigodni domjenak je potrajalo ugodno druženje mladih sportaša i njihovih trenera koji su dijelili radost tih uspjeha.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini