DAVOS

Zelenskij prvi govornik na Svjetskome ekonomskom forumu u Davosu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U središtu godišnjeg sastanka Svjetskoga ekonomskog foruma (WEF) u Davosu bit će krize - rat u Ukrajini, pandemija koronavirusa i klimatske promjene dominirat će sastankom koji će se održati od ponedjeljka do četvrtka.

Među ostalim, sudionici će raspravljati i o posljedicama rata na opskrbne lance, na opskrbu energijom i na sigurnost hrane.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij trebao bi prvi održati govor virtualnim putem. Očekuje se da gosti foruma budu gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko i njegov brat Vladimir.

Njemački ministar gospodarstva Robert Habeck u ponedjeljak ujutro govoriti će pred sudionicima u sklopu panel rasprave o tomu na koji način Njemačka kani postati manje ovisna o ruskoj energiji.

U četvrtak bi u Davosu govor trebao održati i njemački kancelar Olaf Scholz.

Na četverodnevnom skupu u švicarskim Alpama gotovo 2500 sudionika iz politike i gospodarstva raspravljat će o rješenjima međunarodnih problema.

Moto ovogodišnjeg skupa je "Povijest na prekretnici: Vladine politike i poslovne strategije".

Sastanak se tradicionalno održava sredinom siječnja, no ove je godine odgođen zbog pandemije koronavirusa.

Umjesto toga u siječnju su se lideri WEF-a okupili na virtualnom sastanku. I prošle je godine Svjetski ekonomski forum zbog pandemije održan online. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum