RIM

Zbog poplava u Italiji poginuo vozač, Veneciji opet prijeti plimni val

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Olujno vrijeme pogodilo je dijelove Italije te izazvalo smrt vozača u subotu, a Veneciji prijete nove poplave.   

U sjevernoistočnoj pokrajini Furlanija Julijska krajina muškarac je poginuo noću na subotu kada je njegov auto naletio na djelomice poplavljenu cestu koja je bila zatvorena za promet.

Nesretni vozač pozao je pomoć no prije dolaska vatrogasaca bujica je odnijela njegovo vozilo, prenosi novinska agencija Ansa. 

U Veneciji je plimni val narastao na 120 centimetara oko 7.30 ujutro, a u nedjelju i ponedjeljak ujutro očekuje se da će razina vode dosegnuti 130 centimetara što znači da će 46 posto grada biti pod vodo . 

Grad u laguni nije se još oporavio od izvanrednog plimnog vala visine 187 centimetara 12. studenoga, što je bila najviša razina u 53 godine koja je izazvala neprocjenjivu štetu. 

U skijališkom središtu Val Gardena /Groeden) u Južnom Tirolu otkazano je natjecanje u muškom spustu za Svjetski skijaški kup zbog obilnog snijega i kiše.

Vlasti su objavile narančasto upozorenje  zbog kiša i klizišta u dijelovima Lombardije, Furlanije Julijske krajine, Ligurije, Toskane, Umbrije, Lacija, Kampanije i Sardinije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater