NAJNOVIJEIZGRADNJA ZIDA S MEKSIKOM

Zastoj u pregovorima demokrata i republikanaca oko POGRANIČNE SIGURNOSTI

(EPA)

Pregovori republikanaca i demokrata u američkom Kongresu u zastoju su jer se još nije uspio postići dogovor koji bi ispunio traženje predsjednika Donalda Trumpa o novcu za izgradnju zida s Meksikom, rekao je u nedjelju dužnosnik Bijele kuće.

Govoreći za televiziju NBC, vršitelj dužnosti šefa kabineta Mick Mulvaney rekao je da zbog toga zastoja "apsolutno ne može" isključiti novu paralizu vlade.

"Predsjednik doista vjeruje da postoji nacionalna kriza sigurnosti i humanitarna kriza na granici i učiniti će nešto oko toga", rekao je Mulvaney.

Republikanski senator Richard Shelby kazao je također da su "pregovori trenutno u zastoju", javio je Reuters.

On je za Fox News Sunday izrazio nadu da će se "pregovarači ubrzo vratiti za stol".

Pregovori američkog Kongresa oko financiranja pogranične sigurnosti zašli su u vikend budući da posebni kongresni odbor želi da se do ponedjeljka postigne dogovor.

Zastupnici se nadaju da će se to dogoditi kako bi se ostavilo vremena da zakon prođe kroz Senat i Zastupnički dom i da ga potpiše predsjednik Donald Trump do petka kada ističe privremeno financiranje saveznih agencija.

Trump je 25. siječnja pristao okončati najdulju djelomičnu blokadu rada savezne vlade, koja je trajala 35 dana, iako nije dobio 5,7 milijardi dolara koje je tražio od Kongresa za izgradnju zida na granici sa Meksikom.

Umjesto toga, postignut je dogovor o trotjednom financiranju saveznih agencija, kako bi se liderima u Kongresu dalo vrijeme da riješe spor što se tiče sigurnosti na granici.

Trump vjeruje da je zid na granici - njegovo centralno obećanje iz kampanje - potreban da se zaustave ilegalni imigranti, trgovina drogom i krijumčarenje ljudi u SAD. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam