BEOGRAD

Vučić kaže da Srbija i Hrvatska moraju imati "znatno bolje odnose"

| Autor: Hina
Aleksandar Vučić (Ivana BATEV/CROPIX)

Aleksandar Vučić (Ivana BATEV/CROPIX)


Srbija je otvorena za suradnju sa Hrvatskom i pozdravit će svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj, poručio je u srijedu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da dvije zemlje moraju imati "znatno bolje odnose".    

Vučić je, u izjavi za TV Pink poslije svečanog puštanja u rad plinovoda Turski tok u Istanbulu, na pitanje šta očekuje u budućim odnosima Beogrda i Zagreba, naglasio kako će Srbija "s oduševljenjem" pozdraviti svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj i "svaki kilometar asfalta, novi dalekovod i rasvjetni stup koje Hrvatska izgradi u srpskim sredinama".

Istaknuvši kako je Srbija vrlo otvorena za suradnju, Vučić je naveo da je s Hrvatskom "suradnja neophodna ukoliko obje zemlje žele opstati na ovim prostorima" i zaustaviti odlaske brojnih građana u inozemstvo.

On je ocijenio da su odlasci građana Hrvatske "proporcionalno veći".

"Suradnja je ključna riječ, a hoćemo li uspjeti...", rekao je Vučić, uz ocjenu da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod "šakom jada", te da je unatoč tome, čestitao Milanoviću pobjedu u utrci za predsjednika.

"Želim vjerovati da je to rečeno u nekom trenutku u kojem... ne znam što se dogodilo. U svakom slučaju, morat ćemo imati znatno bolje odnose s Hrvatskom i Hrvatima", naglasio je Vučić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini