širi se po europi

NOVI SOJ KORONE OMICRON PRONAĐEN I U ITALIJI Slučaj nove varijante otkriven u Milanu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanija, Njemačka i Italija otkrile su u subotu slučajeve nove varijante koronavirusa Omicron, dok je više zemalja uvelo ograničenja za putovanja s juga Afrika.

Izrael je rekao da će zabraniti ulazak svim strancima u zemlju i ponovno uvesti protuterorističku tehnologiju za praćenje telefona kako bi spriječio širenje ove varijante.

Dva slučaja Omicrona otkrivena u Britaniji povezana su s putovanjem u Južnu Afriku, rekao je britanski ministar zdravlja Sajid Javid.

Britanski premijer Boris Johnson objavio je mjere koje se odnose na stroža pravila testiranja za ljude koji stižu u zemlju i nošenje maski u nekim sredinama.

"Zahtijevat ćemo od svakoga tko uđe u Ujedinjeno Kraljevstvo da uradi PCR test do kraja drugog dana nakon dolaska i da se samoizolira dok ne dobije negativan rezultat", rekao je Johnson na konferenciji za novinare.

Ministarstvo zdravstva njemačke pokrajine Bavarske također je objavilo dva potvrđena slučaja ove varijante. Dvije osobe ušle su u Njemačku preko zračne luke u Münchenu 24. studenog prije nego što je podignuta mjera prema Južnoj Africi i sada su u izolaciji, priopćilo je ministarstvo.

Nacionalni zdravstveni institut u Italiji priopćio je da je slučaj nove varijante otkriven u Milanu kod osobe koja je došla iz Mozambika.

Češke zdravstvene vlasti također su rekle da ispituju sumnjivi slučaj varijante kod osobe koja je boravila u Namibiji.

Varijanta je prvi put otkrivena u Južnoj Africi, a od tada je otkrivena i u Belgiji, Bocvani, Izraelu i Hong Kongu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of