ŽENEVA

UN: Žena koja je prekinula ruski TV program ne bi trebala biti kažnjena

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ured za ljudska prava Ujedinjenih naroda u utorak je pozvao ruske vlasti da se pobrinu da prosvjednica koja se umiješala u televizijski programa prvog kanala neće biti kažnjena zato što je iskoristila svoje pravo na slobodu govora.

Kremlj je rekao u utorak da se djelovanje žene koja je prekinula vijesti uživo na ruskom državnom kanalu u ponedjeljak kako bi osudila rat u Ukrajini svodi na "huliganstvo".

Ravina Shamdasani, UN-ova glasnogovornica za ljudska prava rekla je na brifingu za medije u utorak da se ruske vlasti trebaju pobrinuti da se žena "ne suoči s represalijama zbog korištenja svoga prava na slobodu govora."

Nevladina organizacija OVD-Info, koja je predstavila ženu kao Marinu Ovsianikovu, zaposlenicu tog medija, objavila je da je ona uhićena i odvedena u policijsku postaju.

Scena se odigrala tijekom večernje informativne emisije "Vremia" prvog kanala, koju svaki dan prate milijuni Rusa.

Dok je poznata voditeljica Ekaterina Andrejeva čitala vijesti, Ovsianikova se pojavila iza nje s transparentnom na kojem je pisalo: "Ne ratu. Ne vjerujte propagandi. Ovdje vas lažu".

"Rusi su protiv rata", moglo se još pročitati.

Voditeljica je nastavila čitati vijesti nekoliko sekundi a potom je mreža brzo prešla na reportažu i prekinula izravni prijenos iz studija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini